Connect with us

Malawi legaliseert cannabisteelt

Gepubliceerd

on

Cannabis kweken in Malawi

Malawi, een land dat van oudsher afhankelijk is van de export van tabak, heeft onlangs de teelt van cannabis gelegaliseerd om de landbouwsector te diversifiëren en de deviezeninkomsten te verhogen. De beslissing heeft tot heftige discussies geleid tussen wetgevers, voorstanders van drugsbestrijding en spelers in de landbouwsector.

PUBLICITE

Economische kansen en uitdagingen

Peter Dimba, een parlementslid van de regerende Malawi Congress Party die de motie indiende om de plant te legaliseren, benadrukt het economische potentieel van lokaal geteelde cannabis of “chamba” en zegt dat het de tabaksinkomsten aanzienlijk zou kunnen overtreffen omdat het “zeer gewild is op de wereldmarkt”.

Hij voorspelt aanvankelijke inkomsten van €200 miljoen per jaar, oplopend tot €700 miljoen wanneer de industrie volwassen is.

De economie van Malawi is van oudsher gebaseerd op tabak, dat goed is voor een aanzienlijk deel van het BBP en buitenlandse valuta. De dalende tabaksprijzen als gevolg van gezondheidsproblemen hebben echter geleid tot de exploratie van andere gewassen, zoals industriële hennep. Ondanks de eerste inspanningen op het gebied van hennep gelegaliseerd in 2020, hebben problemen zoals de toegankelijkheid van de markt en de kosten van geïmporteerde zaden het succes belemmerd, waardoor de cannabisteelt is opengesteld voor variëteiten met een hoger THC-gehalte.

“In 2018 hebben we de teelt van industriële hennep toegestaan, maar op de een of andere manier hebben we onze eigen variëteit gediscrimineerd en dit is een klassiek voorbeeld van zelfhaat,” zei hij, eraan toevoegend dat de wet het land economische voordelen zou opleveren.

PUBLICITE

Overheidsvoorzichtigheid en regelgeving

Regeringsvertegenwoordigers, onder leiding van Huisleider Richard Chimwendo Banda, benadrukken zorgvuldige regulering om de volksgezondheid te beschermen en tegelijkertijd te profiteren van de economische voordelen van cannabis. De heer Chimwendo Banda verzekert ons dat deze wetswijziging prioriteit zal geven aan de bescherming van jongeren en nationale belangen.

Het wetsvoorstel dat is aangenomen wijzigt de bestaande wetten op cannabisteelt en behandelt de kwestie van vergunningen voor kwekers en vervoerders, terwijl recreatief gebruik wordt verboden.

De voorgestelde cannabiswetgeving in Malawi heeft uiteenlopende reacties van belanghebbenden uitgelokt. Rastafari’s, die cannabis gebruiken voor spirituele en medicinale doeleinden, verwelkomen het vooruitzicht van legalisatie om juridische repercussies te vermijden. Patrick Galawanda, een woordvoerder van de Rastafari’s, pleit voor erkenning van de culturele en religieuze betekenis van cannabis.

Aan de andere kant zijn anti-drugsvoorstanders bezorgd over de mogelijke gevolgen voor de gezondheid en de maatschappij. Nelson Zakeyu van Drug Fight Malawi wijst op de gevaren van cannabismisbruik, vooral bij jongeren. Hij waarschuwt voor een toename van het gebruik onder tieners na de legalisering van hennep in 2020 en dringt aan op voorzichtigheid bij het wijzigen van bestaande drugswetgeving.

PUBLICITE

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed