Connect with us

Malta keurt 3 nieuwe Cannabisclubs goed en organiseert de eerste schadebeperkingstrainingen

Gepubliceerd

on

Cannabisclubs in Malta
Volg ons op Facebook

Malta’s Cannabis Responsible Use Authority (CURA) heeft drie nieuwe licenties afgegeven aan cannabis harm reduction associations (CHRAs). Met een totaal van vijf Cannabis Clubs die nu zijn goedgekeurd, voegen Sprawt, Northern Lights en NEGE zich bij KDD Society en Ta’ Zelli die begin november een licentie kregen.

PUBLICITE

Volgens de Maltese regels voor Cannabisclubs mogen alleen verenigingen die op de CURA website staan cannabis kweken en distribueren onder hun leden. Lidmaatschap is voorbehouden aan inwoners van Malta die ouder zijn dan 18 jaar; een kopie van de identiteitskaart moet aan de vereniging worden verstrekt als bewijs van leeftijd en woonplaats.

RDR-training voor cannabisclubs

De CURA kondigde ook de eerste schadebeperkingstraining aan voor gelicentieerde CHRAs en CHRAs in het proces van het verkrijgen van een licentie. De training, die plaatsvond op 28 en 29 november 2023, gaf deelnemers een grondig begrip van schadebeperkende praktijken en de essentiële rol die CHRA’s spelen in het promoten van verantwoord cannabisgebruik.

Tom Decorte van de Universiteit Gent en Karen Mamo van het CURA behoorden tot de sprekers die ingingen op de historische en operationele aspecten van een schade- en risicobeperkende aanpak zoals gerapporteerd door LovinMalta. Sprekers benadrukten de complexe relatie tussen volksgezondheid en de regulering van het niet-medisch gebruik van cannabis, en benadrukten de behoefte aan instrumenten en aandacht die zijn afgestemd op de verschillende sociale groepen cannabisgebruikers.

Puttend uit internationale ervaringen in België, Spanje, de Verenigde Staten en Uruguay, benadrukten de sprekers het belang van het behoud van het ‘sociale’ aspect van HCP’s als beschermende factor tegen de potentiële risico’s van cannabisgebruik.

PUBLICITE

Leonid McKay, voorzitter van de CURA, sprak over de vitale rol die HACCP’s de komende maanden zullen spelen als actieve agenten van positieve verandering. Hij verwelkomde het engagement van de Cannabisclubs om schade- en risicobeperkende benaderingen te promoten en om de CURA te ondersteunen bij op feiten gebaseerde onderzoeksprotocollen en voorlichtingscampagnes over verantwoord cannabisgebruik.

Het tweedaagse programma behandelde ook de cruciale operationele aspecten van RHCA’s en het belang van het verzamelen van gegevens voor onderzoeksdoeleinden, wat de weg vrijmaakt voor geïnformeerde besluitvorming en toekomstige vooruitgang in de cannabisregulering op het eiland Malta.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed