Connect with us

Mary Jane Berlijn 2024: de nabespreking

Gepubliceerd

on

Mary Jane Berlijn 2024
Volg ons op Facebook

Afgelopen weekend vond in Berlijn Mary Jane 2024 plaats, een voor het publiek toegankelijke handelsbeurs waar de belangrijkste spelers in de cannabisindustrie aan het woord komen. De buzz na de legalisatie trok ons naar wat de grootste cannabisbeurs van Europa gaat worden.

PUBLICITE

In één woord: gigantisch.

Het evenement had meer dan 400 standhouders en verwachtte 40.000 bezoekers. Als goed geïnformeerde bezoekers kozen we ervoor om op de eerste dag, vrijdag, te gaan om de enorme drukte op zaterdag te vermijden. Degenen die zich die dag niet opgaven, moesten bijna drie uur wachten bij de ingang. De beurs was uitverkocht en bezoekers die zaterdag teleurgesteld waren, werden aangemoedigd om zondag terug te komen. Ondanks de drukte verdroegen de bezoekers de vertragingen geduldig, grotendeels geholpen door de fabriek in het centrum van het evenement.

Op vrijdag konden we op ons gemak het enorme aanbod aan binnen- en buitenstands verkennen en ontspannen gesprekken voeren met partners, klanten, contacten en vrienden. De conferenties die we bijwoonden waren goed georganiseerd en goed bezocht, een verfrissende afwisseling van andere evenementen.

Waarom deelnemen aan de volgende Mary Jane?
De show bracht een breed scala aan belangrijke spelers op de cannabismarkt samen: fabrikanten en verkopers van tuinbouwapparatuur, producenten van medicinale cannabis en Duitse privéklinieken die klaar staan om snel uit te breiden nu cannabis in Duitsland niet langer als verdovend middel wordt beschouwd. De gebruikelijke merken van zaden, aarde, meststoffen en LED’s waren aanwezig, maar ook, wat vreemder was, verkopers van synthetische cannabinoïden en ‘legale paddo’s’.

PUBLICITE

Dit laatste zorgde er zelfs bijna voor dat de show moest worden gesloten: op vrijdag werden ongeveer 20 ambulances opgeroepen nadat jonge bezoekers paddo-gummies hadden gegeten. De verantwoordelijke exposant kreeg een verbod om terug te keren op zaterdag voor de veiligheid van de gemeenschap en bezoekers, en synthetische cannabinoïden mochten niet meer aanwezig zijn.

Afgezien van dit incident en de organisatorische problemen, die volgend jaar zeker zullen worden opgelost, bood de beurs uitgestrekte buitenruimtes om te ontspannen, in schril contrast met Spannabis, waar de eetruimtes notoir krap zijn.

Nu cannabis legaal is in Duitsland, zijn de problemen met consumptie minimaal en mogen individuen maximaal 25 gram bij zich hebben. De organisatoren zijn transparanter over de regels, inclusief wat er mag worden gedaan en gezegd bij het betreden en verlaten van de beurs.

De grootste uitdaging dit jaar was het gebrek aan legale verkooppunten. Bezoekers moesten dus voor zichzelf zorgen.

PUBLICITE

Al met al bleek de Mary Jane in Berlijn een indrukwekkend evenement dat het groeiende belang en de acceptatie van de cannabisindustrie in Europa weerspiegelt en het potentieel van de toekomstige Duitse markt waarin al deze bedrijven lijken te geloven. Naarmate de legalisering zich verder ontwikkelt, beloven toekomstige edities van Mary Jane nog dynamischer te worden. Voor iedereen die geïnteresseerd is in de cannabismarkt, of het nu gaat om professionals uit de branche of nieuwsgierige nieuwkomers, zou het bijwonen van deze beurs de komende jaren wel eens onmisbaar kunnen zijn.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed