Connect with us

Zal Thailand de legalisering van cannabis terugdraaien?

Gepubliceerd

on

Een terugblik op de legalisatie van cannabis

Door de recente verkiezingen in Thailand, waarbij de partij Move Forward de conservatieve partij die cannabis had gedecriminaliseerd omverwierp, vrezen lokale cannabisondernemers het ergste.

PUBLICITE

Een voorstel van Move Forward beoogt cannabis opnieuw te classificeren als verdovend middel, een jaar nadat het werd gedecriminaliseerd. Hoewel het wettelijk kader inderdaad nog steeds erg laks is en de vorige regering geen akkoord bereikte over legalisatie, hebben 12.000 bedrijven een cannabisvergunning gekregen en hebben ongeveer 1,1 miljoen mensen zich bij de overheid geregistreerd om thuis cannabis te kweken.

De conservatieve politiek van een progressieve beweging

Het vooruitzicht van strengere regels is niet per se goed gevallen bij de cannabisgemeenschap. Zo’n 5200 mensen en 200 bedrijven hebben een online petitie ondertekend waarin ze beweren dat het herclassificeren van cannabis als verdovend middel de rechten van mensen zou schenden. En de jonge progressieven die de oppositiepartijen aan de overwinning hielpen, voelden zich ook bedrogen.

“Ik dacht dat ze verder zouden gaan,” klaagt eigenaar en groothandelaar van een cannabiskwekerij Suphamet Hetrakul van Teera Ventures, aan Reuters, verwijzend naar de vertaling van Move Forward. “Een ommezwaai zou de geloofwaardigheid van Thailand schaden.”

Zal de Thaise regering, gezien de wildgroei aan winkels, telers en consumenten, in staat zijn om het roer volledig om te gooien?

PUBLICITE

De markt reguleren

Het Move Forward voorstel wil “cannabis herclassificeren als een gecontroleerde substantie… met nieuwe wetten die het nuttige gebruik ervan reguleren en ondersteunen”. En hoewel de details niet bekend zijn, is het begrijpelijk dat de partij uiteindelijk cannabis wil controleren en de markt wil reguleren.

Afgelopen donderdag verdedigde partijvertegenwoordiger Sirikanya Tansakun het plan om cannabis te herclassificeren door te zeggen dat het nodig was om een einde te maken aan het juridische vacuüm. Maar ze beloofde dat bedrijven steun zouden krijgen als de partij de regelgeving door het parlement zou loodsen.

Hoewel er weinig uitzicht leek te zijn op een hardhandig optreden, zei ze dat straatverkopers zonder vergunning en de invoer van gesmokkelde drugs een halt zou worden toegeroepen.

“Degenen die legaal geïnvesteerd hebben, zullen beschermd worden en hun zaken kunnen voortzetten,” vertelde Sirikanya aan verslaggevers.

PUBLICITE

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed