Connect with us

Minnesota wordt de 23e Amerikaanse staat die cannabis legaliseert

Gepubliceerd

on

Legalisatie van cannabis in Minnesota

Tim Walz, de Democratische gouverneur van Minnesota, herhaalde gisteren zijn belofte om het wetsvoorstel voor de legalisatie van cannabis te ondertekenen dat zaterdag op zijn bureau belandde. Minnesota, dat in 2014 cannabis legaliseerde voor medische doeleinden, wordt daarmee de 23e Amerikaanse staat die cannabis voor volwassenen legaliseert.

PUBLICITE

Het Huis van Afgevaardigden en de Senaat van Minnesota, beide gecontroleerd door Democraten, hadden eerder licht verschillende legalisatiewetten goedgekeurd. H.F. 100, vorige week door beide kamers aangenomen, herverzoen deze verschillen.

PUBLICITE

Details van legalisatie van cannabis in Minnesota

Volwassenen van 21 jaar of ouder mogen twee ounces (56 gram) of minder cannabis in het openbaar bezitten, die hoeveelheid delen met andere volwassenen, twee pond (1 kilogram) of minder thuis houden en maximaal acht planten kweken, waarvan vier in bloei. Deze bepalingen worden op 1 augustus van kracht.

Het wetsvoorstel voorziet ook in de oprichting van een cannabis management office dat verantwoordelijk is voor het verlenen van vergunningen en het reguleren van de commerciële productie en distributie. Cannabisproducten zullen onderworpen zijn aan een detailhandelbelasting van 10%, bovenop de gebruikelijke staats- en lokale verkoopbelastingen.

Lokale overheden mogen retailers reguleren en hun aantal beperken, maar ze niet volledig verbieden. Parlementslid Zack Stephenson, mede-auteur van het wetsvoorstel, zei dat de verkoop onder licentie binnen 12 tot 18 maanden zou moeten beginnen.

Aanvankelijk zal cannabisconsumptie beperkt blijven tot privéwoningen. Maar de wet zal uiteindelijk toestaan dat cannabis wordt geconsumeerd in bedrijven en evenementen met een speciale vergunning.

PUBLICITE

Rijden onder invloed van cannabis blijft illegaal. Maar Minnesota heeft geen per se norm die een bestuurder automatisch schuldig maakt op basis van de aanwezigheid van THC in hun bloed. De wet vereist bewijs van verzwakking.

H.F. 100 schaft sommige cannabisovertredingen af en degradeert andere. Het vereist de automatische schrapping van strafbladen voor cannabisbezit, een proces dat volgens het Minnesota Bureau of Criminal Apprehension tot augustus 2024 kan duren. Het wetsvoorstel roept op tot de oprichting van een beoordelingscommissie om te overwegen mensen met een strafblad voor cannabisbezit opnieuw te veroordelen.

Volgens een recente enquête van SurveyUSA is 64% van de kiezers in Minnesota voorstander van het legaliseren van cannabis, waaronder 81% van de Democraten en 49% van de Republikeinen. Dit cijfer is vergelijkbaar met de nationale verdeling onder Amerikaanse volwassenen die Gallup afgelopen herfst meldde.

“Het huidige systeem werkt niet,” zei Lindsey Port voorafgaand aan de stemming over de cannabiswet in haar kamer, waarvan zij de hoofdauteur was. “De beste manier om onze kinderen te beschermen tegen toegang tot cannabis is het legaliseren en reguleren ervan.”

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed