Connect with us

Moet het THC-gehalte worden beperkt? Florida stelt de vraag

Gepubliceerd

on

THC-limiet in cannabis in Florida
Volg ons op Facebook

Met de legalisatie van cannabis voor volwassenen waarschijnlijk voor een stemming in Florida deze november, hebben wetgevers in het Florida House of Representatives Health Care Regulation Subcommittee een gewijzigde versie goedgekeurd van een maatregel die THC in recreatieve cannabisproducten zou beperken.

PUBLICITE

Alvorens verder te gaan met HB 1269, nam het panel eerst een amendement aan van de sponsor, het Republikeinse Congreslid Ralph Massullo, dat de voorgestelde maximale THC-waarde voor cannabisbloemen aanzienlijk verhoogde naar 30%, in plaats van 10% in het wetsvoorstel zoals het oorspronkelijk was ingediend.

Naast een beperking op bloem, zou Massullo’s maatregel ook een 60% THC-limiet opleggen voor alle andere cannabisproducten en een 10 milligram THC portiegrootte instellen voor edible, met een maximum van 200mg per verpakking.

Hoewel de subcommissie het wetsvoorstel heeft ingediend, hebben sommige leden hun bezorgdheid geuit over het voorstel.

Waarom het THC-gehalte beperken?
De THC-limieten die de wetgevers hebben voorgesteld, zijn bedoeld om de bezorgdheid weg te nemen over de potentie van cannabisproducten die beschikbaar zijn voor niet-medisch gebruik. Nu meer en meer Staten cannabis in de Verenigde Staten hebben gelegaliseerd en producten met hoge concentraties THC op grotere schaal beschikbaar worden, maken sommigen zich zorgen over het duidelijke verband tussen deze producten en geestelijke gezondheidsproblemen, vooral voor zich ontwikkelende hersenen.

PUBLICITE

Voorstanders van deze maatregelen, waaronder afgevaardigde Ralph Massullo en commissievoorzitter Colleen Burton, benadrukken het belang van regelgeving als preventieve maatregel. Zij stellen dat het instellen van THC-limieten de veiligheid kan bevorderen en de potentiële risico’s van cannabisproducten met een hoog THC-gehalte kan beperken.

De voorgestelde limieten stuiten echter op hevig verzet van medische cannabisbedrijven die al actief zijn in Florida, zoals Trulieve, en voorstanders van cannabis.

Critici zeggen dat de THC-plafonds consumenten onbedoeld naar de illegale markt kunnen drijven, waar producten onvoldoende kwaliteitscontrole hebben en grotere risico’s met zich meebrengen.

Daarnaast zijn er zorgen geuit over de haalbaarheid en effectiviteit van het toepassen van THC-plafonds, vooral in een markt waar vraag is naar producten met een hoog THC-gehalte. Critici twijfelen aan de geschiktheid van specifieke drempelwaarden voor de potentie en benadrukken de noodzaak van op bewijs gebaseerd beleid.

PUBLICITE

Het debat richt zich ook op de mogelijke gevolgen voor de keuze van de consument en de marktdynamiek. Sommige wetgevers, zoals vertegenwoordiger Kelly Skidmore, hebben bedenkingen bij het creëren van verschillende regels voor medicinale en recreatieve cannabis. Ze wijzen op de uitdagingen van het beheren van parallelle markten en het garanderen van eerlijke toegang tot cannabisproducten.

Het valt nog te bezien of THC-plafonds een effectieve schadebeperkingsstrategie blijken te zijn of een obstakel voor de legalisatie van cannabis in Florida.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed