Connect with us

De Vrije Stad Christiania (Kopenhagen) sluit haar beroemde Pusher Street

Gepubliceerd

on

Afsluiting van Pusher Street in Christiania

De autonome wijk Christiania in Kopenhagen is opnieuw opgeschrikt door geweld en het tragische verlies van een jong persoon. In een persbericht gespot door CannabisIndustrie.nl, betuigde de gemeenschap haar diepste medeleven met de slachtoffers en hun dierbaren terwijl ze omgaat met de voortdurende dreiging van drugsgerelateerd geweld die de wijk teistert.

PUBLICITE

Nieuwe schietpartij treft Christiania: weer een jong leven neergemaaid

In een herhaling van eerdere gruwelijkheden heeft de zoveelste schietpartij het leven van een jongere geëist, als gevolg van het escalerende drugsgerelateerde geweld dat de straten van Christiania teistert. Het geweld brak midden op de dag uit in het hart van Christiania en trof niet alleen het beoogde doelwit, maar ook voorbijgangers en toeristen.

Geconfronteerd met de constante dreiging van geweld en misdaad kwam de gemeenschap van Christiania op 27 augustus bijeen en besloot drastische maatregelen te nemen. De emblematische ‘Pusher Street’, lange tijd het epicentrum van de illegale cannabis- en paddenstoelenhandel, zal worden gesloten.

De gemeenschap staat voor de uitdaging om deze afsluiting zo uit te voeren dat het geweld en de illegale handel zich niet simpelweg verplaatsen naar andere delen van de wijk.

Afgelopen mei had de burgemeester van Kopenhagen al aangekondigd dat hij overwoog om de Pusher Street te sluiten. In juni bereikten minister van Justitie Peter Hummelgaard en burgemeester Andersen een overeenkomst met de politie van Kopenhagen en vertegenwoordigers van Christiania, waaronder hun advocaat Knud Foldschack, om de Pusher Street te sluiten.

PUBLICITE

Met deze aankondiging van Christiania zelf, lijkt het doek definitief gevallen voor de Pusher Street.

Het einde van een tijdperk: Christiania’s rol in de normalisering van cannabis

Meer dan 50 jaar lang was Christiania het toneel van de normalisatie van cannabis in Denemarken, met de Pusher Street als opmerkelijk symbool van de handel.

Door de voortdurende escalatie van geweld en criminaliteit werd de gemeenschap echter gedwongen om een nieuwe weg in te slaan. Sommige pleiten voor een door de staat gereguleerde cannabismarkt als mogelijke oplossing, maar het trage tempo van de politieke processen maakt een snelle implementatie onwaarschijnlijk.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed