Connect with us

Oekraïne legaliseert medicinale cannabis

Gepubliceerd

on

Oekraïne legaliseert medicinale cannabis

Het Oekraïense parlement heeft gestemd voor het legaliseren van medicinale cannabis.

PUBLICITE

Het wetsvoorstel, voorgesteld door premier Denys Smyhal, wacht op officiële goedkeuring van president Zelensky en zou over zes maanden van kracht moeten worden. Het besluit komt na een periode van debat en is deels ingegeven door de aanhoudende oorlog met Rusland.

PUBLICITE

Het Oekraïense parlement met één kamer, de Verkhovna Rada, heeft het wetsvoorstel met een overweldigende meerderheid van 248 stemmen tegen 16 goedgekeurd, ondanks de oppositie en de numerieke “spam”-amendementen die zijn ingediend. President Volodymyr Zelenskyy moet de wet nu ondertekenen en de wetgevers schatten dat patiënten vanaf de tweede helft van 2024 recepten kunnen krijgen.

De heer Zelenskyy gaf zijn steun aan legalisatie in een toespraak tot de natie op 28 juni.

“Alle beste praktijken in de wereld, het meest effectieve beleid, alle oplossingen, ook al lijken ze ons moeilijk of ongebruikelijk, moeten in Oekraïne worden toegepast zodat Oekraïners, al onze burgers, niet de pijn, stress en het trauma van oorlog hoeven te doorstaan,” zei Zelenskyy.

Wetsvoorstel 7457 geeft toestemming voor het kweken van medicinale cannabis, de productie van verwerkte producten en medicijnen die ervan zijn afgeleid, en het voorschrijven van medicinale cannabis door Oekraïense artsen. Patiënten met een cannabisrecept mogen Oekraïne ook binnenkomen of verlaten met kleine hoeveelheden van het medicijn. Het ministerie van Volksgezondheid zal de specifieke voorwaarden en medicijnen bepalen die onder de nieuwe wet zijn toegestaan.

PUBLICITE

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed España

Newsweed is het eerste Franse medium voor legaal en wereldwijd cannabisnieuws - © Newsweed