Connect with us

Oekraïne legaliseert medicinale cannabis

Gepubliceerd

on

Oekraïne legaliseert medicinale cannabis
Volg ons op Facebook

De Oekraïense president Volodymyr Zelenskiy heeft op donderdag 15 februari 2024 het wetsvoorstel ondertekend dat het medicinale gebruik van cannabis legaliseert. Het besluit is in de eerste plaats gericht op de behoeften van 6 miljoen Oekraïners, waaronder kankerpatiënten, burgers die worstelen met posttraumatische stressstoornis (PTSS) en gewonde soldaten.

PUBLICITE

Oorlog en medicinale cannabis

De wetgeving, die de steun heeft gekregen van het Oekraïense ministerie van Volksgezondheid en oorlogsvrijwilligers, benadrukt de noodzaak om rekening te houden met het lijden dat het Oekraïense volk ondergaat in de oorlog.

De legalisering van medicinale cannabis in Oekraïne wordt niet alleen gezien als een middel om fysieke en mentale verwondingen te behandelen, maar ook als een symbolisch gebaar van solidariteit en steun voor de slachtoffers van de conflicten in het land.

De regering heeft de opdracht gekregen om binnen drie maanden regelgeving op te stellen, waarbij cruciale details zoals de soorten producten, de voorwaarden voor het voorschrijven en de toegestane methoden voor het gebruik van cannabis moeten worden gedefinieerd. De distributie van medicinale cannabis zal worden afgestemd op gevestigde farmaceutische normen, waardoor patiënten veilige en effectieve toegang krijgen.

Het regelgevingskader dat is gedefinieerd in de wetgeving omvat bepalingen voor de goedkeuring van de teelt en verkoop, evenals strenge controlemechanismen om naleving en veiligheid te waarborgen. Medicinale cannabis zal worden gedistribueerd via apotheken met een doktersrecept, waardoor de benadering van Oekraïne in lijn komt met Europese modellen voor de distributie van farmaceutische producten.

PUBLICITE

Hoewel de wetgeving zich momenteel alleen richt op aandoeningen zoals kanker en posttraumatisch oorlogssyndroom, wordt de noodzaak erkend om een breder scala aan ziekten in overweging te nemen die baat zouden kunnen hebben bij behandeling met medicinale cannabis. Wetgevers hebben de diversiteit van de zorgbehoeften van de bevolking erkend en staan open voor het idee om het aantal in aanmerking komende aandoeningen in de toekomst uit te breiden.

Aangezien Oekraïne op dit moment geen binnenlandse productie van medicinale cannabis heeft, zal de invoer de industrie vanaf 2025 een impuls geven.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed