Connect with us

De DEA herinnert aan haar “uiteindelijke autoriteit” over de herclassificatie van cannabis

Gepubliceerd

on

DEA en cannabisclassificatie
Volg ons op Facebook

In een recente brief aan het Congres bevestigt de Drug Enforcement Administration (DEA) opnieuw haar “uiteindelijke autoriteit” over elke beslissing om cannabis te herclassificeren, ongeacht aanbevelingen van het Department of Health and Human Services (HHS).

PUBLICITE

Terwijl belanghebbenden in spanning de uitkomst afwachten, is de complexe wisselwerking tussen federale instanties, wetgevers en de publieke opinie duidelijk.

Wiet herclassificeren of niet

In 2022 lanceerde de regering Biden een herziening van het federale cannabisbeleid. Vorig jaar deed het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services (HHS) de officiële aanbeveling om cannabis te verplaatsen van lijst I naar lijst III van de Narcotica Controlelijst. De lijsten maken het mogelijk om stoffen te controleren op basis van hun gevaarlijkheid, waarbij lijst I het meest beperkend is, geen medisch gebruik erkent en een hoog misbruikpotentieel heeft.

Nadat de HHS afgelopen augustus haar aanbeveling had gedaan, “voert de DEA haar eigen beoordeling uit”, aldus de brief die vorige maand werd verstuurd.

“De DEA heeft de uiteindelijke bevoegdheid om een drug te classificeren, te herclassificeren of te downgraden onder de Controlled Substances Act, na overweging van de relevante wettelijke en regelgevende criteria en de wetenschappelijke en medische evaluatie van het Department of Health and Human Services (HHS)”, staat er in het document.

PUBLICITE

Deze verduidelijking heeft geleid tot frustratie bij wetgevers, waaronder senator Earl Blumenauer, die voorzitter is van de Congressional Cannabis Caucus. Hij en 30 andere tweepartijdige wetgevers dringen er bij de DEA op aan om tijdens het onderzoek de “verdiensten” van cannabislegalisatie in overweging te nemen.

Het antwoord van de DEA biedt echter weinig inzicht in deze bezorgdheid. De DEA houdt vast aan een procedurele aanpak en gaat niet in op belangrijke argumenten van de wetgevers.

HHS gebrek aan transparantie

De HHS-aanbeveling om cannabis te verplaatsen van lijst I naar lijst III, gebaseerd op wetenschappelijke evaluatie, heeft het huidige herzieningsproces in gang gezet. De details van deze aanbeveling blijven echter gehuld in geheimzinnigheid: honderden pagina’s met uitleg die naar de DEA zijn gestuurd, zijn alleen beschikbaar in sterk geredigeerde vorm.

Dit gebrek aan transparantie zorgt ervoor dat belanghebbenden de redenering achter de HHS-aanbeveling niet volledig begrijpen, waardoor het besluitvormingsproces nog ingewikkelder wordt.

PUBLICITE

Terwijl een coalitie van zes Amerikaanse gouverneurs de regering Biden opriep om cannabis te herclassificeren voor het einde van het vorige jaar, spraken 29 voormalige aanklagers zich uit tegen een dergelijke stap en riepen de regering op om cannabis op lijst I te houden. Zes voormalige DEA-chefs en vijf voormalige Witte Huis czars spraken zich ook uit tegen de HHS-aanbeveling.

De uitkomst van het DEA-onderzoek zal grote gevolgen hebben voor cannabisbeleidshervorming in de Verenigde Staten. Voorstanders en wetgevers blijven oproepen tot een alomvattende aanpak, waarbij ze er bij de DEA op aandringen om verder te gaan dan Schedule III en volledige declassering te overwegen, d.w.z. cannabis van de Narcotics Control List halen en decriminaliseren op federaal niveau.

De verschuiving in de publieke opinie, weerspiegeld in een Gallup poll waarin zeven op de tien Amerikanen een verandering in het cannabisbeleid steunen, voegt gewicht toe aan het argument voor een progressiever standpunt over cannabisregulering in de VS.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed