Connect with us

De Amerikaanse overheid verplicht om haar aanbeveling voor de herbeoordeling van cannabis te publiceren

Gepubliceerd

on

Verslag over de classificatie van cannabis in de Verenigde Staten
Volg ons op Facebook

Afgelopen augustus heeft het ministerie van Volksgezondheid en Human Services (HHS) samen met de Food and Drug Administration (FDA) van de Verenigde Staten aanbevolen om cannabis te herclassificeren van lijst I naar lijst III van de lijst van gereguleerde stoffen. Het rapport was tot nu toe echter nog niet openbaar gemaakt.

PUBLICITE

De publicatie van het rapport volgt op een Freedom of Information Act (Vrijheid van Informatie Wet) verzoek van een advocaat, Matt Zorn. Het rapport telt 252 pagina’s en belicht de bevindingen van de FDA. Volgens de analyse van Zorn identificeerde de FDA drie belangrijke criteria om de lijst opnieuw te evalueren:

  • Lage kans op misbruik: De FDA stelde vast dat cannabis een lagere kans op misbruik heeft dan drugs of stoffen van lijst I en II
  • Erkend medisch gebruik: Na het beoordelen van een groot aantal gegevens, onderzoeken, meningen van deskundigen en verklaringen van professionele organisaties, bevestigde de FDA dat marihuana een momenteel geaccepteerd medisch gebruik heeft in de VS voor specifieke aandoeningen, waaronder anorexia, misselijkheid en braken (door chemotherapie veroorzaakt) en pijn
  • .

  • Geringe lichamelijke en psychologische afhankelijkheid: De FDA concludeerde dat cannabis weliswaar een matige tot geringe lichamelijke afhankelijkheid kan veroorzaken, maar dat de kans op ernstige gevolgen gering is, wat erop wijst dat een grote psychologische afhankelijkheid bij de meerderheid van de gebruikers niet optreedt.

Vergelijkende risicobeoordeling

De analyse van de FDA vergeleek de prevalentie en nadelige effecten van cannabis met die van stoffen van lijst I, II en III. Het bureau stelde vast dat de risico’s van cannabis voor de volksgezondheid laag zijn in vergelijking met andere drugs zoals heroïne, cocaïne en benzodiazepinen. Het rapport wijst erop dat “als het gaat om doden door overdosis, cannabis nog steeds onderaan de lijst van vergelijkbare drugs staat”.

Het FDA-rapport bevestigt het geloofwaardige medische gebruik van cannabis bij de behandeling van anorexia, misselijkheid en pijn. Het bureau evalueerde de potentiële voordelen van cannabis voor zeven indicaties, waaronder angst, epilepsie, inflammatoire darmziekten en posttraumatische stressstoornis. De conclusie benadrukte sterk bewijs voor de werkzaamheid van cannabis, met name bij de behandeling van anorexia gerelateerd aan medische aandoeningen, misselijkheid en pijn.

PUBLICITE

Implicaties voor de classificatie van gereguleerde stoffen

De publicatie van het FDA-rapport voedde de verwachtingen van een op handen zijnde actie door de Drug Enforcement Administration (DEA) om cannabis te verplaatsen van lijst I naar lijst III. De richtlijn van president Joe Biden van oktober 2022 voor een versnelde herziening van de cannabisclassificatie heeft het proces een impuls gegeven. Juridische experts verwachten in de nabije toekomst een voorstel voor een verordening en de definitieve verordening wordt halverwege de zomer verwacht.

Hoewel het FDA rapport is geprezen als een grondig en wetenschappelijk verantwoord document, zijn er ook tegenstanders. Republikeinse leden van het Congres, die een “onverantwoordelijke pro-marihuana agenda” claimen, hebben hun bedenkingen geuit over de aanbeveling van de FDA.

De DEA herhaalde onlangs dat alleen zij de bevoegdheid heeft om cannabis al dan niet te herclassificeren.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed