Connect with us

Republikeinse senatoren in Ohio proberen 3 dagen voor de lancering de legalisering van cannabis te dwarsbomen

Gepubliceerd

on

Regulering van cannabis in Ohio
Volg ons op Facebook

De recente goedkeuring van de burgers van Ohio van Issue 2, een kiezersmaatregel die cannabis legaliseert voor volwassenen, wordt geconfronteerd met belangrijke pogingen om het te wijzigen, met Republikeinen in de Senaat die ingrijpende wijzigingen voorstellen, slechts enkele dagen voordat de wet op 7 december van kracht moet worden.

PUBLICITE

De voorgestelde herzieningen omvatten het verbieden van thuisteelt, het verhogen van de belastingtarieven en het herschikken van de verdeling van de belastinginkomsten, wat heeft geleid tot controverse en kritiek uit verschillende hoeken.

Regulering “gestript”

Volgens Associated Press willen de Republikeinen van de Senaat van Ohio thuiskweek verbieden, in schril contrast met door de kiezers goedgekeurde bepalingen die individuen toestaan om maximaal zes planten per huishouden te kweken. Tom Haren, woordvoerder van de campagne voor Issue 2, Regulate Marijuana Like Alcohol, bekritiseert de stap: “Sommige leden van de Senaat van Ohio stellen voor om de belangrijkste bepalingen van Issue 2, waaronder thuisteelt en sociale gelijkheid, te schrappen.”

De door de Senaat voorgestelde wijzigingen omvatten ook een verhoging van het belastingtarief op cannabisproducten van 10% naar 15%, waarbij telers tegen hetzelfde tarief worden belast. Daarnaast zou de verdeling van de belastinginkomsten verschuiven van steun voor lokale overheden en sociale rechtvaardigheidsprogramma’s naar algemene overheidsfinanciering, training voor wetshandhaving, drugsbehandeling en training voor veilig rijden. Senator Rob McColley rechtvaardigt deze maatregel door te willen voorkomen dat de inkomsten voornamelijk ten goede komen aan de cannabisindustrie.

De amendementen van de Senaat van Ohio strekken zich uit tot de grenzen voor bezit, waardoor de hoeveelheid cannabis die een volwassene legaal mag bezitten wordt verlaagd. Daarnaast worden de wettelijke THC-niveaus voor cannabisplanten en -extracten verlaagd, wat gevolgen heeft voor de potentie van cannabisproducten. Staatssenator Bill DeMora, een Democraat, is kritisch over deze wijzigingen en zegt dat ze ingaan tegen de intentie van de kiezers die Issue 2 hebben gesteund.

PUBLICITE

De voorgestelde wijzigingen richten zich op inspanningen om kinderen te beschermen tegen blootstelling aan marihuana, waaronder kindveilige verpakkingen, beperkingen op het uiterlijk van producten en een verbod op reclame met voor kinderen aantrekkelijke figuren. De regels voor openbare consumptie komen ook aan bod, waarbij de openbare consumptie van niet-roken producten wordt toegestaan, terwijl roken of vaping in openbare ruimtes aan banden wordt gelegd.

De amendementen geven werkgevers de bevoegdheid om regels op te stellen voor de consumptie van cannabis door hun werknemers, waardoor ze ontslagen kunnen worden als ze zich daar niet aan houden. Scott Milburn, woordvoerder van de campagne tegen Issue 2, Protect Ohio Workers and Families, stelt dat deze wijzigingen de maatregel “minder gevaarlijk voor Ohioans en minder egoïstisch voor de industrie” maken.

Terwijl Ohio zich voorbereidt om de 24e US staat te worden die recreatieve cannabis legaliseert, wijken de wetswijzigingen voorgesteld door de Republikeinen van de Senaat toch af van de oorspronkelijke bedoeling van de kiezers. Het lot van deze amendementen blijft onzeker, in afwachting van goedkeuring door de Senaat, het Huis van Afgevaardigden en gouverneur Mike DeWine.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed