Connect with us

De nieuwe regering van Luxemburg zal cannabis niet volledig legaliseren

Gepubliceerd

on

Onvolledige legalisering van cannabis in Luxemburg
Volg ons op Facebook

De nieuwe Luxemburgse coalitieregering zal het oorspronkelijke plan om cannabis te legaliseren niet doorzetten. De alliantie van de Christelijk-Sociale Volkspartij (CSV) en de Democratische Partij heeft besloten het eerste ‘lichte’ deel van de legalisering te handhaven, met decriminalisering van cannabisconsumptie en regulering van zelfteelt voor volwassenen, maar volledige legalisering van cannabisproductie en -verkoop zal niet doorgaan.

PUBLICITE

Een legalisatie in twee fasen

De eerste fase van de legalisatie, gericht op het decriminaliseren van openbaar bezit en het toestaan van thuisteelt van cannabis, werd dit jaar met succes goedgekeurd. Luxemburgers mogen nu tot drie gram cannabis in het openbaar bezitten en elk huishouden mag tot vier planten kweken voor persoonlijk gebruik.

Het tweede deel van het plan, dat de aankoop en verkoop van cannabis voor recreatieve doeleinden wilde legaliseren, is echter geschrapt door de nieuwe coalitieregering, in lijn met het onlangs goedgekeurde regeerakkoord.

Het eerste deel van de legalisatie werd vertraagd door de Covid-19 pandemie en juridische zorgen binnen de Europese Unie. De beslissing om het project in twee delen op te splitsen had het mogelijk gemaakt om de eerste fase goed te keuren.

Het regeerakkoord onderstreept nu het engagement van de regering om de legalisatie van thuisteelt te behouden en erkent tegelijkertijd het belang van het observeren van de standpunten van buurlanden over de volledige legalisatie van cannabis. Het akkoord benadrukt dat als thuisteelt legaal blijft, volledige legalisatie niet zal worden nagestreefd.

PUBLICITE

De beslissing om niet verder te gaan met de commerciële aspecten van de legalisering van cannabis heeft ertoe geleid dat sommigen vraagtekens zetten bij de redenen voor deze keuze. De nieuwe coalitie zou het niet nodig vinden om deze stap te zetten.

De vooruitgang die buurland Duitsland heeft geboekt, ook met 2 fasen van legalisatie, zal Luxemburg op een later tijdstip misschien in de richting van volledige legalisatie duwen.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed