Connect with us

Thailand staat het gebruik van opium en hallucinogene paddenstoelen voor medische en onderzoeksdoeleinden toe

Gepubliceerd

on

Opium en paddenstoelen in Thailand

Het Thaise Ministerie van Volksgezondheid heeft toestemming gegeven voor het gebruik van opium en psilocybine paddenstoelen, ook bekend als magische paddenstoelen, voor medische behandeling en onderzoeksdoeleinden.

PUBLICITE

Het besluit, gepubliceerd in de Royal Gazette op dinsdag 23 april 2024, werd ondertekend door de minister van Volksgezondheid, de heer Cholnan Srikaew, en trad de volgende dag in werking.

Opium en paddo’s zijn nu geclassificeerd als categorie 5 verdovende middelen, in tegenstelling tot cannabis en hennep extracten. In 2018 waren ze toegestaan voor experimentele doeleinden.

Eerder had het ministerie kratom, cannabis en hennep van de categorie 5-lijst gehaald, waardoor alleen opium, paddo’s en cannabis- en hennep-extracten met een THC-gehalte (tetrahydrocannabinol) van meer dan 0,2% in deze categorie bleven.

De richtlijn bepaalt dat categorie 5 drugs, met uitzondering van cannabis en hennep extracten, zijn toegestaan voor medische en onderzoeksdoeleinden. Dit werd mogelijk gemaakt door een beroep te doen op artikel 24 en artikel 58 van de Narcoticawet.

PUBLICITE

Deze maatregel weerspiegelt de grotere acceptatie van bepaalde verdovende middelen voor gecontroleerd medisch gebruik en onderzoek. Hierdoor kunnen wetenschappers de mogelijke gunstige effecten van deze stoffen op de gezondheid bestuderen en kunnen artsen ze gebruiken voor specifieke medische behandelingen.

Naast deze grote verandering in het Thaise drugbeleid introduceerde het Thaise Departement voor Traditionele en Alternatieve Geneeskunde (DTAM) afgelopen maart een nieuw programma tegen verslaving met CBD-rijke cannabisolie.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed