Connect with us

Van Mexico tot Chili en Argentinië winnen Latijns-Amerikaanse cannabismerken terrein

Gepubliceerd

on

Marketing van cannabis in Latijns-Amerika
Volg ons op Facebook

Cannabis in Latijns-Amerika is aan het veranderen, met opkomende merken zoals En Volá in Chili en WePlant in Argentinië die traditionele marketing- en merktechnieken omarmen. Deze strategieën, waaronder marktsegmentatie, merkervaringen en samenwerking met beïnvloeders, weerspiegelen een hernieuwde interesse in massificatie, grootschalige productie en professionelere communicatie in de regio.

PUBLICITE

Toch is de weg die Latijns-Amerikaanse merken te gaan hebben niet vrij van culturele en juridische valkuilen. “Een merk is een identiteit en het is essentieel om de naam, het logo of het isotype te definiëren. En zijn activiteit. Bepaalde namen kunnen niet worden geregistreerd zonder toestemming,” legt Ivana Vigilante, advocaat in de sector, uit.

Hoe kunnen Latino cannabismerken meer consumenten bereiken? Wat is het potentieel van deze strategieën voor burgerlijke gebruikersverenigingen? En wat zijn de uitdagingen voor de toekomst?

Cannabiskleinhandel

Hier is een prangend feit: meer dan 80% van de wereldwijde cannabismarkt is retail. Duizenden bedrijven in alle soorten en maten kweken, verwerken en verkopen cannabis in al zijn vormen. Ontwerp, verpakking, etikettering, kwaliteitslabels, klantenservice, traceerbaarheid en tracering: cannabismerken proberen alomtegenwoordig te zijn.

Terwijl sommige merken ervoor kiezen zich te positioneren als leiders in een leeftijdssegment, richten anderen zich op de laagste prijs of milieubewustzijn.

PUBLICITE

Cannabis op zijn Chileens

Simón van En Volá, een media- en merkproductiebedrijf in Chili, legde uit hoe cannabisclubs en -verenigingen, hoewel wettelijk beperkt, een bloeiende medicinale markt in het land hebben bevorderd. Het zelfbeheer van deze verenigingen heeft hen in staat gesteld zich te richten op het verstrekken van gedetailleerde en veilige informatie aan consumenten, die ook worden beïnvloed door het belang van marketing en branding.

Daarnaast constateerde hij een groeiende belangstelling voor informatie over productsamenstelling, productveiligheid en transparantie, met name via etikettering. Om meer te weten te komen over de gemiddelde gebruiker gebruikte En Volá belangrijke demografische informatie om een gemiddelde consument te ontwerpen. Een theoretisch model dat in marketing bekend staat als de “buyer persona”.

Ontmoeting met Jorge

“Door informatie te vergelijken met de belangrijkste parameters van marketingcampagnes konden we een profiel maken van een cannabisconsument in Chili. Zijn naam is Jorge, hij is 27, heeft een gemiddeld salaris en geeft ongeveer hetzelfde bedrag uit aan cannabis,” legt Simón uit.

De heer Simón benadrukt ook het belang van de verschillende medische consumentensegmenten en de constructie van een verhaal dat betekenis geeft aan het ontwerp van het merk.

PUBLICITE

“Er zijn mensen die op zoek zijn naar de specifieke effecten van bepaalde cannabinoïden en mensen die geïnteresseerd zijn in meer algemene ervaringen,” legt Simón uit.

Op zoek naar een meeslepende ervaring ontwikkelde En Volá Beat Seeds, een merk cannabisgenetica dat hun cannabinoïdenprofiel afstemt op muziekafspeellijsten op Spotify, ontworpen om de grafische curves van verschillende cannabinoïden te begrijpen.

BeatSeeds

BeatSeeds

Wij planten: gemeenschap, educatie en minimalistische marketing

WePlant, een non-profitorganisatie in Argentinië, is opgericht met als doel de gemeenschap te helpen en de ontwikkeling van medicinale cannabis te bevorderen. De organisatie onderscheidt zich door haar focus op legale en veilige toegang voor consumenten.

Marlexis Romero, afgestudeerd in sociale communicatie en marketing, is van mening dat WePlant als merk geïnspireerd is door minimalistische marketingstrategieën en een opvallend en herkenbaar imago wil creëren.

Ezequiel, medeoprichter van de NGO, en Marlexis begrijpen allebei dat merken belangrijk zijn omdat ze een verhaal vertellen, de rol kunnen rechtvaardigen van degenen die voor anderen zorgen en waarde toevoegen aan hun werk.

Ezequiel gelooft ook dat het creëren van educatieve inhoudstrategieën kwaliteitsinformatie kan brengen naar een breder en diverser publiek, en hij kijkt al naar de mogelijkheid van synergieën tussen cannabis en andere industrieën, zoals toerisme.

De Weplantage

De Weplantage

Segmentatie: Fancy, Zaza en anderen

Toen Mau Lamonica een team vormde met artiesten uit de urban muziekwereld om zijn eerste merk te promoten, Fancy, verwachtte hij niet dat zijn genetica voor opschudding zou zorgen.

In korte tijd is “de genetica die Duki rookt” het meest gewilde juweeltje geworden, net als Zaza, een harsachtige genetica met de aanwezigheid van terpenen, die zich richt op een segment dat zich bewust is van de therapeutische voordelen van extracties.

“In de voorverkoop werden in een paar dagen tijd duizend pakjes verkocht. Ons doel is om dit product toegankelijk te maken voor alle kwekers”, aldus Lamonica. Ik heb geprobeerd het product de uitstraling van een ‘juweel’ te geven, waarbij de kweker de kunstenaar is”, voegde de kweker eraan toe.

“We moeten de producten aanpassen aan de behoeften van de lokale consumenten als we ze effectief en biologisch op de markt willen brengen. Marktonderzoek is essentieel om onze producten voortdurend te verbeteren”, voegt Mau Lamonica toe.

Wat het potentieel van de merken betreft, benadrukte hij: “Barcelona heeft een economische crisis overwonnen dankzij cannabis, daarom wil ik de nationale industrie steunen”.

Zaza x Fancy

Zaza x Fancy

Jelly Genetics

In Mexico, waar de Amerikaanse markt populairder is, volgen de merken de retailtrend. José Luis, medebedenker van zadenbank Jelly Genetics, legt uit dat zijn merk probeert te bestaan als een uitzonderlijk product.

Het is gespecialiseerd in de productie van gefeminiseerde zaden, de eerste in Mexico, en onderscheidt zich door lokale variëteiten aan te bieden die zich richten op smaak, kwaliteit en storytelling.

“Tussen selectie en conceptie liggen jaren voor een merk. Onze genetische producten zijn bedoeld om op bepaalde momenten van te genieten. Ze weerspiegelen de tijd van het jaar in het leven van de teler. We proberen dit over te brengen in de visuele lijn en in de merchandising”, legt José Luis uit.

“We zoeken naar kwaliteit om loyaliteit op te bouwen. We geven ons werk niet weg. Het merk is gekoppeld aan de prijs, en wat is er beter dan kwaliteit van wereldklasse, door Mexicanen voor Mexicanen?”

Jelly GeneticsAlle branding is politiek

Sofía Morello is afgestudeerd in sociale communicatie en marketingdirecteur van de Argentijnse zaadbank Ojitos Rojos (red.: de kleine rode oogjes), waarmee ze zich voornamelijk heeft gericht op vertrouwen en gebruikerservaring.

Sofía Morello weet hoe belangrijk het is om technische informatie toegankelijk te maken voor nieuwe klanten, door middel van gepersonaliseerd advies en digitale toepassingen. Haar verpakkingen zijn ontworpen met functionaliteit en herbruikbaarheid in gedachten, om de zichtbaarheid van het merk te vergroten.

Mevrouw Morello ging verder dan traditionele marketing en benadrukte de dringende noodzaak om het werk van verzorgers in clubs en burgerlijke gebruikersverenigingen op de markt te erkennen.

“Bij het ontwerpen van een merk is het essentieel om de diversiteit van cannabis belanghebbenden te begrijpen en te respecteren, waaronder vrouwen en diversiteit, die terrein hebben gewonnen in een aanvankelijk door mannen gedomineerde ruimte, door verhalen en getuigenissen te gebruiken om vooroordelen te doorbreken en nieuwe consumenten aan te spreken,” zei Morello.

In dit verband wees Vigilante erop dat “NGO’s de wettelijke mogelijkheid hebben om een handelsmerk te registreren en in sommige gevallen kunnen ze winst maken met het handelsmerk om hun bedrijfskosten te dekken. Het voordeel van een handelsmerk is dat het kan worden aangepast aan de realiteit van het project dat het vertegenwoordigt.”

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed