Connect with us

Verkoop van cannabis klonen en zaden stijgt explosief in Duitsland

Gepubliceerd

on

Elite cannabis klonen
Volg ons op Facebook

Op 1 april 2024 schreef Duitsland geschiedenis door het grootste Europese land te worden dat een nationale maatregel implementeert die cannabisgebruik voor volwassenen legaliseert. Duitse volwassenen kunnen nu legaal cannabis kweken, bezitten en consumeren.

PUBLICITE

En het lijkt erop dat klonen en cannabiszaden nu al erg populair zijn!

De populariteit van cannabisteelt

Volgens een recente YouGov-enquête zei 7% van de deelnemers dat ze al cannabisklonen of zaden hadden gekocht sinds de legalisatie van kracht werd. Deze trend is vooral duidelijk onder jongvolwassenen: 14% van de deelnemers tussen 18 en 34 jaar gaf aan dergelijke aankopen te hebben gedaan. Daarentegen had slechts 2% van de Duitsers ouder dan 55 jaar cannabisklonen of zaden gekocht.

Met een geschatte volwassen Duitse bevolking van 70 miljoen wijzen deze resultaten op een aanzienlijke markt voor klonen en cannabiszaden. Verwacht wordt dat toekomstige Cannabisclubs de belangrijkste bronnen van deze producten zullen worden, waardoor de toegang tot verschillende cannabisgenetica verder zal toenemen en de groei van de persoonlijke kweeksector zal worden aangewakkerd.

De legalisatie van de commerciële verkoop van cannabisklonen en zaden onder de nieuwe Duitse Cannabiswet (CanG) heeft veel mogelijkheden geopend voor ondernemers en vernieuwers. De groeiende belangstelling voor persoonlijke kweek gaat verder dan klonen en zaden. Kwekers hebben een verscheidenheid aan producten en diensten nodig om cannabis te kweken, waaronder:

PUBLICITE
  • Kweek plaatsen om klonen of zaden te planten
  • nutriënten om planten te voeden
  • Systemen voor binnenverlichting
  • Milieucontroleapparatuur
  • Oogst- en droogapparatuur
  • Onderwijsmateriaal (boeken, gidsen, enz.)

Deze subsectoren vertegenwoordigen een divers scala aan zakelijke mogelijkheden binnen de bredere cannabisteeltindustrie.

Daarnaast wordt verwacht dat de afschaffing van historische binnenlandse quota voor de productie van medicinale cannabis onder de nieuwe CanG-wetgeving de binnenlandse productie van commerciële medicinale cannabis aanzienlijk zal stimuleren. In 2023 importeerde Duitsland een recordhoeveelheid van 34,6 ton medische cannabisproducten uit andere landen. Met de nieuwe regelgeving zou deze afhankelijkheid van import moeten afnemen naarmate de binnenlandse productie toeneemt.

De synergie tussen de opkomst van persoonlijke recreatieve teelt en de uitbreiding van de binnenlandse productie van medicinale cannabis zal uiteindelijk de algehele groei van de cannabisindustrie in Duitsland stimuleren.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed