Connect with us

Vloei kan sporen van zware metalen bevatten, volgens een onderzoek

Gepubliceerd

on

Gevaren van bepaalde vloei

De keuze van rolzeilen wordt vaak beschouwd als een onbelangrijk detail, maar recente wetenschappelijke studies benadrukken de significante invloed ervan op de gezondheid en de algehele consumentenervaring.

PUBLICITE

De resultaten van een onderzoek uitgevoerd door Lake Superior State University in Michigan onthullen zorgwekkende bevindingen over de chemische samenstelling van rolvloei en de mogelijke implicaties voor cannabis consumenten.

Inzicht in de risico’s van vloeitjes

Het onderzoek identificeerde verschillende zware metalen die zorgen baren in rolletjes, waaronder koper (Cu), chroom (Cr) en vanadium (V), die gezondheidsrisico’s kunnen opleveren voor regelmatige gebruikers.

Daarnaast brengen chemische residuen van productieprocessen elementen zoals zilver (Ag), calcium (Ca), barium (Ba), koper (Cu) en titanium (Ti) in papier, waarbij de pigmenten op koperbasis die door veel fabrikanten worden gebruikt gebruikers mogelijk blootstellen aan hoge concentraties van deze metalen.

Onderzoeksdoelen en methodologie

Het doel van het onderzoek was om inzicht te krijgen in de chemische emissies die vrijkomen bij het verbranden van verschillende soorten vloei en om de mogelijke gevolgen voor de gezondheid te beoordelen. Geavanceerde analytische technieken, gaschromatografie en massaspectrometrie, werden gebruikt om populaire merken rolletjes onder gecontroleerde omstandigheden te onderzoeken.

PUBLICITE

De resultaten van het onderzoek onthulden variaties in chemische emissies tussen verschillende soorten folie. Chemisch behandeld papier had hogere concentraties benzeen en tolueen, stoffen waarvan bekend is dat ze schadelijke effecten hebben op de luchtwegen en de cardiovasculaire gezondheid. Natuurvezelpapier daarentegen had lagere concentraties van deze stoffen, waardoor het een veiligere optie is voor gezondheidsbewuste consumenten.

Verschillende vloei

Voorbeelden van vloei en kegels getest: (A) niet gespecificeerd materiaal, gebleekt; (B) hennep, ongebleekt; (C) hennep, blauwe print; (D) houtpulp, roze; (E) hennep, blauw; (F) bamboe, ongebleekt; (G) palmpulp, regenboog met metalen punt.

Detailanalyse van de verschillende vloei

Chemisch behandeld papier

Chemisch behandelde vloeitjes, vaak gebleekt en behandeld met verschillende chemicaliën, bleken het schadelijkst te zijn. Ze bevatten veel hogere concentraties stoffen zoals benzeen en tolueen. Benzeen is een bekende kankerverwekkende stof, terwijl tolueen het zenuwstelsel kan aantasten en andere gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Deze rolletjespapier, hoewel populair vanwege hun duurzaamheid en esthetiek, kunnen ernstige gezondheidsrisico’s opleveren voor gebruikers.

Wit papieren vloeibladen

Witte papieren blotters, hoewel minder schadelijk dan chemisch behandelde blotters, bevatten ook hoeveelheden schadelijke chemicaliën. Hoewel de concentraties benzeen en tolueen lager zijn, zijn ze nog steeds aanwezig en vormen ze nog steeds een risico voor de gezondheid. Gebruikers moeten zich ervan bewust zijn dat ze, hoewel ze voordeliger zijn, ook kunnen bijdragen aan de blootstelling aan schadelijke stoffen.

Wol vloeitjes van natuurlijke vezels

Vloeitjes gemaakt van natuurlijke vezels, zoals hennep of bamboe, hebben de laagste concentraties schadelijke chemicaliën. Deze papiersoorten worden vaak gepresenteerd als groenere en gezondere alternatieven voor traditioneel papier. In het onderzoek hadden ze minimale hoeveelheden benzeen en tolueen, waardoor ze een veel veiligere keuze zijn voor gebruikers die de schadelijke effecten van het consumeren van cannabis door verbranding willen minimaliseren.

PUBLICITE

Aanbevelingen voor veiliger consumptiepraktijken

Op basis van deze resultaten worden verschillende aanbevelingen gedaan aan consumenten:

  • Kies lakens van natuurlijke vezels: Kies voor lakens gemaakt van natuurlijke vezels zoals hennep of bamboe om de blootstelling aan schadelijke chemicaliën te minimaliseren
  • Kies voor gecertificeerde producten: Zoek naar certificaten die aangeven dat de bladeren vrij zijn van schadelijke stoffen
  • Controleer bij verkopers: Controleer voordat u een pakket bladeren koopt bij verkopers waar ze van gemaakt zijn
  • Ontdek alternatieve consumptiemethoden: Overweeg alternatieve consumptiemethoden, zoals vaporizers, voor een gezondere cannabiservaring

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed