Connect with us

Volgens een nieuw onderzoek is het entourage-effect, en niet THC, de belangrijkste indicator voor de potentie van cannabis

Gepubliceerd

on

Cannabistotentie en THC

Een nieuw onderzoek concludeert dat Cannabisproducten met hele planten sterkere en langduriger effecten hebben dan producten die bijna uitsluitend uit THC bestaan. Het onderzoek levert verder bewijs voor het omgevingseffect, een principe waarbij cannabisbestanddelen effectiever zijn in synergie in plaats van één voor één.

PUBLICITE

De studie werd uitgevoerd door het onafhankelijke cannabisonderzoeksbureau Zentrela, met steun van cannabismerk PAX.

“Consumenten die op zoek zijn naar psychoactieve effecten kopen cannabisproducten meestal op basis van THC, wat een beetje scheef is,” zei Brian Witlin, vice president productontwikkeling bij PAX, in een verklaring van de twee bedrijven.

“In de geest van het blijven bevorderen van cannabisonderzoek en begrip van de plant – die veel te lang veel te beperkt is geweest – wilden we door middel van wetenschappelijk onderzoek aantonen hoe volledig spectrum producten met het volledige scala aan terpenen en cannabinoïden een diepere impact hebben op het begin en het einde van de cannabiservaring. We hopen dat dit soort informatie consumenten zal helpen begrijpen dat het kopen van producten op basis van alleen het THC-percentage niet de primaire indicator is van de verwachte ervaring.”

Volledig spectrum versus destillaat

Het onderzoek vergeleek de effecten van twee verschillende inhaleerbare cannabisproducten met vergelijkbare THC-gehaltes. Het eerste was een Live Rosin pod van Blue Dream met 85% THC plus extra natuurlijke cannabinoïden en terpenen, terwijl het tweede een cannabis distillaat was met 82-85% THC, PAX High Purity THC in Berry Gelato. Beide producten werden geleverd als pod voor PAX Era, een vaporizer die werkt met voorgevulde extractiepatronen.

PUBLICITE

Het onderzoek maakte ook gebruik van een nieuwe elektro-encefalogram (EEG) headset van Zentrela die de psychoactieve ervaring van de gebruiker kwantificeert bij het consumeren van cannabis.

Om het onderzoek uit te voeren, namen de onderzoekers eerst een nulmeting bij de 28 deelnemers voordat ze cannabis consumeerden. Vervolgens namen de deelnemers twee doses (acht milligram) full-spectrum concentraat of distillaat cannabis in met een PAX-verdamper en werd het EEG-apparaat gebruikt om de hersengolfactiviteit in acht hersengebieden te volgen (rechter- en linkerkant van de frontale, temporale, pariëtale en occipitale kwabben) gedurende een periode van 90 minuten.

Computerondersteunde gegevensanalyse werd vervolgens gebruikt om “de EEG-tests om te zetten in psychoactieve effectniveaus (PEL’s) op een gestandaardiseerde schaal variërend van 0 tot 100%”, volgens een onderzoeksrapport van Zentrela. Verdere analyse leverde geaggregeerde gegevens op voor elke groep deelnemers.

StudieresultatenHet onderzoek toonde aan dat de effecten van full-spectrum live rosin na ongeveer drie minuten begonnen, met hogere potentiemetingen aan het begin (20,8%), op het hoogtepunt na 15 minuten (40%) en na 90 minuten (30,2%). Ter vergelijking: cannabisdestillaat begon na ongeveer vier minuten te werken, met een potentie van 13,5%, een piekpotentie van 19,1% en een potentie van 18,1% na 90 minuten.

PUBLICITE

“De eerste groep vertoonde een significant snellere en krachtiger psychoactieve respons dan de tweede groep,” schrijven de onderzoekers.

De belangrijkste bevindingen van het onderzoek suggereren dat producten met het volledige spectrum van de plant een statistisch snellere start van de effecten en meer dan een verdubbeling van de psychoactieve ervaring produceren in vergelijking met distillaat met vergelijkbare niveaus van delta-9-tetrahydrocannabinol (THC). De onderzoekers schrijven dit verschil toe aan het entourage-effect dat veroorzaakt wordt door de aanwezigheid van extra verbindingen in hele plantenextracten, met name fytocannabinoïden en terpenen.

“Het is mogelijk dat de complexe interactie van deze verbindingen bijdraagt aan het waargenomen verhoogde psychoactieve effect […] en suggereert dat THC alleen niet de enige factor is die bijdraagt aan de potentie,” schrijven de onderzoekers in hun conclusie.

De auteurs van de studie riepen op tot verder onderzoek, waaronder hersengolfstudies om de resultaten te valideren en te consolideren. Toekomstige studies die door de onderzoekers worden overwogen “zullen ook proberen om de aanvangstijd en potentiekenmerken van [Pax-producten] te kwantificeren, om een beter begrip te krijgen van de genuanceerde verschillen tussen de belangrijkste patronen die PAX aanbiedt”, aldus de auteurs van de studie.

De studie is nog niet gepubliceerd of beoordeeld door vakgenoten.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed