Connect with us

Wordt de legalisatie van medicinale cannabis in Frankrijk opgenomen in de PLFSS 2024?

Gepubliceerd

on

Wijdverbreid gebruik van medicinale cannabis in Frankrijk

Terwijl de PLFSS 2024 dit najaar aan het parlement zal worden voorgelegd, zijn er onderhandelingen aan de gang om te bepalen welke onderwerpen in de begroting voor sociale zekerheid van volgend jaar moeten worden opgenomen, waaronder medicinale cannabis.

PUBLICITE

De aanwezigheid van een budget gewijd aan het wijdverspreide gebruik van medicinale cannabis in het PLFSS zou het voortbestaan ervan verzekeren, terwijl de afwezigheid ervan, hoewel het geen doodvonnis is, de komst van medicinale cannabis in Frankrijk enorm zou bemoeilijken.

Meer hindernissen te nemen

Volgens alle mensen met wie we contact hebben opgenomen, maar die anoniem wensen te blijven, is de opname ervan echter niet vanzelfsprekend, ondanks de zeer positieve resultaten van de verschillende rapporten over het experiment.

Een van de obstakels die naar voren werden gebracht was het standpunt van de minister van Binnenlandse Zaken, wiens strijd tegen drugs verder gaat dan de therapeutische en welzijnskwesties rond cannabis- en hennepproducten.

Om de situatie nog ingewikkelder te maken, zou de Interministeriële Missie voor de Strijd tegen Drugs en Verslavend Gedrag (MILDECA), die rapporteert aan de Franse premier, spelbreker zijn en afwijzend staan tegenover het idee om medicinale cannabis te legaliseren.

PUBLICITE

Terwijl Franse patiënten reikhalzend uitkijken naar het vooruitzicht van legalisering van medicinale cannabis, zouden de verschillende beleidsmakers tegen het wijdverspreide gebruik van medicinale cannabis zijn. Er wordt ons alleen verteld dat het Franse ministerie van Volksgezondheid graag zou zien dat medicinale cannabis over de hele linie wordt gelegaliseerd, maar het zou onbegrijpelijk zijn als dit niet het geval zou zijn, gezien het panorama van medicinale cannabis in Europa, met meer dan 20 landen die een of andere vorm van behandeling op basis van cannabis hebben gelegaliseerd. En buurland Duitsland, dat niet tevreden is met het feit dat het leidende Europese land is op het gebied van medicinale cannabis, staat momenteel te springen om zijn eerste legalisering van cannabis voor volwassenen.

Einde van het experimenteren: wat nu?
Een van de vragen die niemand wil beantwoorden is: wat gebeurt er als medicinale cannabis niet veralgemeend wordt?

Wat gebeurt er dan met de patiënten die momenteel deelnemen aan de proef, die al te kampen hebben gehad met grote productschaarste? En, minder belangrijk, wat gebeurt er met de fabrikanten die al begonnen zijn met het kweken van medicinale cannabis, voorlopig beperkt tot onderzoek, en waarvan de bloemen of bloemextracten nu vernietigd worden terwijl ze wachten op het recht om ze aan patiënten te leveren?

Volgens onze informatie zal voor september worden besloten of medicinale cannabis al dan niet wordt opgenomen in de PLFSS. Voor de rest zullen Franse patiënten moeten afwachten.

PUBLICITE

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed España

Newsweed is het eerste Franse medium voor legaal en wereldwijd cannabisnieuws - © Newsweed