Connect with us

Zelf cannabis kweken in Costa Rica: wetsontwerp opent debat

Gepubliceerd

on

Zelf cannabis kweken in Costa Rica
Volg ons op Facebook

Costa Rica’s linkse politieke partij Frente Amplio heeft een nieuw wetsvoorstel aangekondigd om de zelfkweek van cannabis toe te staan. Het voorstel, dat wordt verdedigd door parlementslid Ariel Robles, is bedoeld om consumenten weg te leiden van de illegale markt en een gereguleerd en wetenschappelijk kader op te zetten voor de persoonlijke en huishoudelijke teelt van cannabis.

PUBLICITE

De impact van cannabis in Costa Rica

Deze maatregel komt op een moment dat Costa Rica een aanzienlijke toename in cannabisgebruik heeft gezien. Volgens de gegevens van de VIIe Nationale Enquête over de consumptie van psychoactieve stoffen in huishoudens van 12 tot 70 jaar in 2022, uitgevoerd door het Instituut voor Alcoholisme en Drugsverslaving (IAFA), is het cannabisgebruik gestegen van 32 personen per duizend in 2015 tot 44 personen per duizend in 2022, met een beginleeftijd van 12 tot 19 jaar.

Het volgt ook op de legalisering van het industriële gebruik van hennep en medische cannabis in het land in 2022, ondanks een aanvankelijk veto van de vorige regering. Daarnaast heeft de huidige president Rodrigo Chaves zijn steun uitgesproken voor de legalisering van cannabis voor recreatief gebruik, hoewel het voorstel nog steeds op obstakels stuit in de wetgevende vergadering.

Het initiatief van Robles is gericht op het instellen van staatscontrole over zelfteelt. Hij wijst erop dat deze maatregel niet alleen de consumptie veiliger zal maken, maar ook zal helpen om illegale verkoop tegen te gaan.

“De realiteit in Costa Rica op dit moment is dat cannabisconsumptie aanzienlijk is toegenomen. Dit is een realiteit die we niet kunnen negeren. Het gebeurt en het zal blijven gebeuren,” zei het parlementslid tegen El Observador.

PUBLICITE

De Frente Amplio stelt verordeningen voor die het bezit van zaden toestaan, evenals het verlenen van vergunningen voor het kweken en gebruiken van planten, onder toezicht van de Nationale Narcoticaraad. Dit project zal zich ook richten op degenen die momenteel illegaal kweken en hun situatie willen regulariseren.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed