Connect with us

De eerste legale cannabis outlet opent maandag in Lausanne

Gepubliceerd

on

Legale cannabis in Lausanne
Volg ons op Facebook

Het eerste legale verkooppunt voor cannabis opent aanstaande maandag in Lausanne. Na de goedkeuring van de federale wetgeving over proefprojecten met cannabisverkoop in 2021, heeft de stad Lausanne toestemming gegeven voor het Cann-L project om te experimenteren met cannabisverkoop om de dynamiek van de zwarte markt in de gaten te houden en de impact op het consumentengedrag te beoordelen.

PUBLICITE

De risico’s verminderen

Op het eerste gezicht is de Cann-L winkel in Lausanne verre van wat je zou verwachten van een cannabis dispensarium. De winkel heeft een “sobere gevel en een opgeruimd interieur”, waarin promotie voor de producten bewust wordt vermeden.

Frank Zobel, adjunct-directeur van Addiction Switzerland, benadrukt dat het niet de bedoeling is om aan te zetten tot gebruik, maar eerder om consumenten een weloverwogen keuze te bieden. De shop zal zakjes wiet van drie gram aanbieden met de namen Alpha, Beta, Gamma en Delta, met THC-gehalte variërend van minder dan 5% tot meer dan 15%. Verwacht wordt dat cannabishars binnenkort aan het assortiment zal worden toegevoegd.

De heer Zobel legt de reden voor deze selectie uit: “Op de zwarte markt kopen mensen wat ze vinden. Dit zijn vaak zeer krachtige producten, maar minder krachtige producten kunnen ook iets voor hen zijn.

Alle producten die in de winkel worden verkocht, komen van een productielocatie in het kanton Vaud en zijn biologisch geteeld. Er zijn plannen om de productie uit te breiden naar andere locaties, afhankelijk van de vraag. De exacte teeltlocatie blijft om veiligheidsredenen vertrouwelijk.

PUBLICITE

Bij Cann-L wordt recreatieve cannabis verkocht voor negen tot twaalf Zwitserse frank per gram, afhankelijk van het THC-gehalte. Deze prijzen zijn in lijn met die op de zwarte markt, in de hoop consumenten aan te moedigen te kiezen voor het legale en gereguleerde alternatief.

Om overmatige consumptie te voorkomen mogen deelnemers aan het Cann-L project slechts 10 gram cannabis per keer kopen en niet meer dan 10 gram pure THC per maand consumeren, of 50 gram cannabis met 20% THC.

Klantervaring en interactie

De Cann-L shop is ontworpen als een meeslepende en educatieve ruimte. Een team van zeven speciaal opgeleide medewerkers helpt klanten. De winkel heeft een informele chatruimte waar klanten gesprekken kunnen voeren over cannabis. Geselecteerde brochures, geleverd door Addiction Suisse, dragen bij aan het educatieve aspect van de ervaring en zorgen ervoor dat consumenten toegang hebben tot accurate en relevante informatie.

De gemiddelde leeftijd van de eerste 250 deelnemers ligt tussen 35 en 37 jaar en 80% van hen is man. Ze gebruiken bijna elke dag cannabis. Om transacties te vergemakkelijken, krijgen de deelnemers persoonlijke kaarten waarmee ze niet alleen cannabis kunnen kopen, maar die ook dienen als bewijs van bezit in het geval van een politiecontrole.

PUBLICITE

De wetenschappelijke studie achter het Cann-L project heeft als doel de impact van cannabisverkoop zonder winstoogmerk op het consumentengedrag te beoordelen. Deelnemers zal worden gevraagd om elke zes maanden een vragenlijst in te vullen om waardevolle gegevens te verzamelen en de evolutie van cannabisconsumptie in een gereguleerde markt te begrijpen.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed