Connect with us

Zürich lanceert zijn proefproject voor legale cannabis

Gepubliceerd

on

Proefproject voor cannabisdistributie in Zürich
Volg ons op Facebook

Het proefproject voor de distributie van legale cannabis is dinsdag van start gegaan in Zürich. Als onderdeel van het Züri Can – Cannabis met Verantwoordelijkheid project, hebben 1.200 geselecteerde deelnemers nu de mogelijkheid om gecontroleerde cannabisproducten te kopen.

PUBLICITE

Het onderzoek duurt 3 jaar en heeft als doel te begrijpen hoe de verkoop van cannabisproducten onder gereguleerde omstandigheden het gebruik en de gezondheid van de deelnemers beïnvloedt.

Voorlopig zullen cannabisproducten verkrijgbaar zijn in 9 apotheken en 6 Social Clubs. Ze kunnen worden geconsumeerd in privélokalen of in een van de Social Clubs, die worden gerund door individuen of verenigingen.

2 producenten leveren de producten aan de proef in Zürich: Pure Production en Swissextract. Pure Production biedt momenteel twee hashes aan, Sour Pollen en Lemon Resin, als onderdeel van het onderzoek.

“Vandaag start de verkoop van cannabisproducten voor het Züri Can – Cannabis with Responsibility proefproject,” postte Pure Production op Instagram. “Als trotse partners zijn we verheugd om deel uit te maken van dit baanbrekende initiatief. Pure Production AG is vereerd om twee verschillende hasjproducten en, in de nabije toekomst, bloemenaanbiedingen te leveren, waarmee we ons streven naar uitmuntendheid en kwaliteit voortzetten.”

PUBLICITE

Op de website van Swissextract beschrijft het bedrijf zijn cannabisteelt, die 2.500 planten omvat die worden gekweekt in een kas van 1.000 m².

“Drie cannabisvariëteiten met ideale cannabinoïde- en terpeenprofielen werden geselecteerd voor het onderzoek: één met een maximaal THC-gehalte van 20%, één met een gemiddeld gehalte van 12-13% en één met een zeer evenwichtig gehalte van 10% THC en 10% CBD,” schrijft Swissextract. Variëteiten zijn onder andere Cairo Dessert (Fruit Tartar x Sinai), Apricot Mimosa (Mimosa x Purple Apricot) en Wedding Cake (Triangle Kush x Animal Mints).

Volgens de website van de studie in Zürich zullen nieuwe producten, waaronder Pure Production’s Jurassic Gold en Grand Marais concentraten, en Swissextract’s Super Lemon Haze en Sour Diesel soorten, beschikbaar zijn na de herfst van 2023.

Uiteindelijk zal het proefproject in Zürich het grootste in Zwitserland worden, met meer dan 21 verkooppunten en 21 deelnemers: apotheken, Social Clubs en een drugsinformatiecentrum. Elk verkooppunt mag tussen de 50 en 150 deelnemers ontvangen.

PUBLICITE

De deelnemers aan het onderzoek zijn voor 80% mannen, tussen de 18 en 80 jaar oud.

Net als bij het Basel-project levert het Zwitserse bedrijf Vigia AG het cannabisafgiftesysteem, dat is ontwikkeld in samenwerking met het Zwitserse Federale Bureau voor Volksgezondheid (SFOPH) en waarmee de uitgifte van producten betrouwbaar kan worden gedocumenteerd. Deze softwaresuite biedt volledige traceerbaarheid van cannabisproducten. Dit geeft de FOPH een nauwkeurig beeld van de cannabis in omloop, dat als basis dient voor diepgaand wetenschappelijk onderzoek. Deze gegevens worden ook gebruikt om rapporten op te stellen voor de International Narcotics Control Board van de Verenigde Naties.

Vijf Zwitserse steden (Bern, Lausanne, Basel, Zürich en Geneva) hebben gereguleerde experimenten met de verkoop van cannabis toegestaan. In Basel is cannabisverkoop begonnen. De verkoop zou ook beginnen in Lausanne vanaf september. Berne volgt in oktober, daarna Genève.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed