Connect with us

Zürich lanceert zijn proefproject voor legale cannabis

Gepubliceerd

on

Proefproject voor cannabisdistributie in Zürich

Het proefproject voor de distributie van legale cannabis is dinsdag van start gegaan in Zürich. Als onderdeel van het Züri Can – Cannabis met Verantwoordelijkheid project, hebben 1.200 geselecteerde deelnemers nu de mogelijkheid om gecontroleerde cannabisproducten te kopen.

PUBLICITE

Het onderzoek duurt 3 jaar en heeft als doel te begrijpen hoe de verkoop van cannabisproducten onder gereguleerde omstandigheden het gebruik en de gezondheid van de deelnemers beïnvloedt.

Voorlopig zullen cannabisproducten verkrijgbaar zijn in 9 apotheken en 6 Social Clubs. Ze kunnen worden geconsumeerd in privélokalen of in een van de Social Clubs, die worden gerund door individuen of verenigingen.

Uiteindelijk zal het proefproject in Zürich het grootste van Zwitserland worden, met meer dan 21 verkooppunten en 21 deelnemers: apotheken, Social Clubs en een drugsinformatiecentrum. Elk verkooppunt mag tussen de 50 en 150 deelnemers ontvangen.

De deelnemers aan het onderzoek zijn voor 80% mannen, tussen de 18 en 80 jaar oud.

PUBLICITE

Net als bij het project in Bazel levert het Zwitserse bedrijf Vigia AG het cannabisafgiftesysteem, dat is ontwikkeld in samenwerking met het Zwitserse Federale Bureau voor Volksgezondheid (SFOPH) en waarmee de uitgifte van producten betrouwbaar kan worden gedocumenteerd. Deze softwaresuite biedt volledige traceerbaarheid van cannabisproducten. Dit geeft de FOPH een nauwkeurig beeld van de cannabis in omloop, dat als basis dient voor diepgaand wetenschappelijk onderzoek. Deze gegevens worden ook gebruikt om rapporten op te stellen voor de International Narcotics Control Board van de Verenigde Naties.

Vijf Zwitserse steden (Bern, Lausanne, Basel, Zürich en Geneva) hebben gereguleerde experimenten met de verkoop van cannabis toegestaan. In Basel is cannabisverkoop begonnen. De verkoop zou ook beginnen in Lausanne vanaf september. Berne volgt in oktober, daarna Genève.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed España

Newsweed is het eerste Franse medium voor legaal en wereldwijd cannabisnieuws - © Newsweed