Connect with us

Onderzoek onthult krachten van kleine cannabinoïden voor huidproblemen

Gepubliceerd

on

Cosmetica en kleine cannabinoïden

Een nieuw onderzoek suggereert dat sommige van de minder bekende cannabinoïden die cannabis produceert – namelijk THCV, CBDV, CBC, CBM en CBN – kunnen helpen bij de behandeling van dermatologische aandoeningen zoals psoriasis, eczeem en acne.

PUBLICITE

“De resultaten van dit onderzoek suggereren dat minder belangrijke cannabinoïden een therapeutische belofte inhouden voor de behandeling van dermatologische aandoeningen,” aldus het onderzoek, dat deze week is gepubliceerd in het peer-reviewed tijdschrift Molecules.

“De integratie van kleine cannabinoïden in dermatologische therapieën kan nieuwe behandelingsmogelijkheden bieden voor patiënten en hun algehele welzijn verbeteren.

Om tot deze conclusies te komen, bekeken de Poolse onderzoekers Emilia Kwiecień en Dorota Kowalczuk bestaande literatuur gepubliceerd in wetenschappelijke tijdschriften en ontdekten dat kleine cannabinoïden “diverse farmacologische activiteiten vertonen, waaronder ontstekingsremmende, pijnstillende, antimicrobiële en anti-jeuk eigenschappen.” Sommige onderzoeken “hebben hun werkzaamheid gerapporteerd bij het verlichten van symptomen die geassocieerd worden met dermatologische aandoeningen zoals psoriasis, eczeem, acne en pruritus”, aldus de auteurs.

Bepaalde minder belangrijke cannabinoïden lijken bijzonder geschikt voor de behandeling van specifieke ziekten. “Het CBDV, met zijn ontstekingsremmende eigenschappen, kan worden gebruikt om huidsymptomen zoals jeuk en zwelling te verlichten bij de behandeling van atopische dermatitis (AD),” schrijven de auteurs bijvoorbeeld. De cannabinoïde “kan dankzij zijn ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen ook een genezend effect hebben op acneletsels”.

PUBLICITE

“Andere recent ontdekte cannabinoïden, zoals CBM en CBE, hebben ook een ontstekingsremmend potentieel,” vervolgt de studie. “Ze vormen een nieuw alternatief voor wetenschappelijk onderzoek naar specifieke ziekten. Op dezelfde manier zou CBC, met zijn ontstekingsremmende en antioxiderende effecten, een gunstige invloed kunnen hebben op de behandeling van acne, psoriasis en de ziekte van Alzheimer.”

THCV van zijn kant “heeft veel veelbelovende eigenschappen in de strijd tegen acne”, omdat het kan helpen bij het reguleren van de talgproductie. Het heeft ook “ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen die kunnen helpen bij het verlichten van ontstekingen en het bestrijden van de bacteriën die verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van acne”.

In totaal identificeerden de onderzoekers mogelijke therapeutische toepassingen voor de kleine cannabinoïden CBDV (cannabidivarine), CBDP (cannabidiforol), CBC (cannabichromene), THCV (tetrahydrocannabivarine), CBGA (cannabigerolzuur), CBG (cannabigerol) en CBN (cannabinol), maar ook de meer recent ontdekte cannabinoïden CBM (cannabimovon) en CBE (cannabielsoïne).

Men denkt dat deze effecten te wijten zijn aan de interactie van cannabinoïden met het endocannabinoïde systeem van het lichaam, “een centraal regulerend systeem dat verantwoordelijk is voor het behoud van de gezondheid en het goed functioneren van bijna alle organismen”, leggen de auteurs van het onderzoek uit. “Er is steeds meer bewijs dat endocannabinoïde signalering een cruciale rol speelt bij het reguleren van biologische processen in de huid. Veel huidfuncties, zoals immuunrespons, celproliferatie, differentiatie en overleving, worden op zijn minst gedeeltelijk gereguleerd door het endocannabinoïde systeem, en de onderdrukking van huidontstekingen is een van de belangrijkste functies.”

PUBLICITE

Plaatselijke toepassingen van kleine cannabinoïden zouden zelfs kunnen helpen de effecten van veroudering te verminderen, volgens de studie.

De auteurs benadrukken dat er meer onderzoek nodig is naar kleine cannabinoïden “om hun werkzaamheid en veiligheid te bevestigen”, maar erkennen dat er nog steeds belemmeringen zijn voor vooruitgang.

“De impact op het zenuwstelsel, kwesties met betrekking tot productkwaliteit en -regulering, evenals ethische en juridische aspecten, waaronder die met betrekking tot legaliteit, vereisen zorgvuldige overweging”, schrijven ze. “Ondanks veelbelovende therapeutische vooruitzichten vereist het gebruik van cannabinoïden, in het bijzonder minder belangrijke cannabinoïden, verder onderzoek, regelgeving en een evenwichtige aanpak om de voordelen te waarborgen en tegelijkertijd de potentiële gezondheids- en maatschappelijke risico’s te minimaliseren.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed