Connect with us

Amerikaanse tennisser Casey Kania voor 2 jaar geschorst na positieve test op cannabis

Gepubliceerd

on

Casey Kania
Volg ons op Facebook

Het International Tennis Integrity Agency (ITIA) heeft onlangs aangekondigd dat de Amerikaanse tennisser Casey Kania is geschorst wegens het schenden van het Tennis Anti-Doping Program (TADP). De schorsing, die twee jaar duurt, volgt op Kania’s positieve test op cannabis tijdens een ATP Challenger Tour toernooi in Cary, North Carolina.

PUBLICITE

Het incident leidde tot discussie over recreatief gebruik van middelen in de professionele sport, vooral in Staten waar cannabis legaal is, en de gevolgen voor atleten die positief testen.

THC verboden door WADA

Volgens verschillende bronnen onthulde Kania’s urinetest tijdens het toernooi in Cary de aanwezigheid van THC, een stof die verboden is door het Wereld Anti-Doping Agentschap (WADA). De analyse die de aanwezigheid van cannabis bevestigde, leidde ertoe dat Kania werd beschuldigd van een overtreding van de antidopingregel onder TADP.

De ITIA erkende dat Kania de bepalingen van de TADP niet opzettelijk had overtreden, maar merkte op dat hij niet in staat was om de afwezigheid van schuld of nalatigheid voor de overtreding aan te tonen. Als gevolg hiervan werd Kania voor twee jaar geschorst, van 2 februari tot 1 februari 2026. Deze schorsing heeft ernstige gevolgen, waaronder het verlies van al zijn resultaten, rankingpunten en prijzengeld dat hij heeft verzameld op het Cary Challenger toernooi.

Ampact op Kania’s carrière

Casey Kania’s carrière is door deze schorsing feitelijk ingekort. Ondanks het feit dat Kania een relatief laaggeplaatste speler is, met zijn beste ranking in het dubbelspel van 1.317e, zijn zijn aspiraties om de ladder te beklimmen in gevaar gebracht.

PUBLICITE

De voormalige speler van de University of North Carolina mag nu niet meer deelnemen, coachen of deelnemen aan tennisevenementen die verbonden zijn aan de ITIA, waaronder de ATP, ITF, WTA, Tennis Australia, Franse Tennis Federatie, Wimbledon en USTA, waaronder alle vier Grand Slam-toernooien, waaronder de French Open.

Kania’s zaak heeft het debat over cannabisgebruik in de professionele sport heropend. Terwijl sommigen pleiten voor decriminalisering en verwijdering van prestatiebevorderende middelen, zoals bijvoorbeeld in de UFC, hameren anderen op het belang van naleving van antidopingregels om eerlijke competitie te garanderen. De opname van THC op de lijst van verboden stoffen van het WADA roept vragen op over de classificatie en de impact op atleten, vooral in rechtsgebieden waar recreatief gebruik gelegaliseerd is.

Afgezien van Kania’s individuele omstandigheden, herinnert haar schorsing aan de strenge consequenties voor atleten die de antidopingregels overtreden. Onlangs werd 100 en 200 meter hardloopster Sha’Carri Richardson positief getest op cannabis en miste ze de laatste Olympische Zomerspelen. Ze won de wereldtitel op de 100 meter voor vrouwen in Boedapest in 2023 met een tijd van 10,65 seconden. De Amerikaanse verspringster Tara Davis-Woodhall werd ook verbeurde haar titel na een positieve test op cannabis.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed