Connect with us

Biden moedigt hervorming van cannabiswetten aan in historische eerste State of the Union-toespraak

Gepubliceerd

on

Biden steunt cannabishervorming

Tijdens zijn State of the Union toespraak maakte president Joe Biden cannabiswetgeving hervormen tot een belangrijk punt op de agenda van zijn regering. Dit is de eerste keer in de geschiedenis dat een Amerikaanse president een deel van zijn State of the Union toespraak gebruikt om cannabishervorming te promoten.

PUBLICITE

De aankondiging en beloften van Joe Biden

Tijdens zijn toespraak herhaalde president Biden zijn voornemen om de federale classificatie van cannabis te herzien en zijn standpunt over het bezit van cannabis door te stellen dat “niemand gevangen zou moeten worden gezet voor het simpele gebruik van marihuana of het op zijn strafblad hebben staan”.

PUBLICITE

Joe Biden benadrukte ook de duizenden gratieverleningen voor bezit van cannabis. Hoewel deze gratieverlening symbolisch vergiffenis schenkt voor overtredingen uit het verleden, lossen ze de bredere problemen die voortvloeien uit het verbod op cannabis niet op. Veel mensen worden nog steeds opgesloten in de VS voor geweldloze misdrijven gerelateerd aan cannabisbezit, waarvoor een uitgebreide hervorming nodig is waar de president toe oproept.

Joe Biden’s nadruk op zijn wensen voor hervorming moeten ook gezien worden door het prisma van de komende verkiezingen in november. Recente opiniepeilingen geven aan dat de goedkeuringscijfers van de president omhoog zijn geschoten na zijn aankondiging over de herclassificatie van cannabis, wat suggereert dat cannabishervorming een beslissende kwestie zou kunnen zijn voor de kiezers in de komende verkiezingen.

Hoewel de potentiële herclassificatie van cannabis onder de herziening van de regering Biden een belangrijke federale hervorming zou zijn, wijzen voorstanders van eerlijkheid op de noodzaak van bredere hervormingen. Alleen het herclassificeren van cannabis van lijst I naar lijst III van de Controlled Substances Act (CSA) zou niet genoeg zijn om de systemische onrechtvaardigheden aan te pakken die in stand worden gehouden door het cannabisverbod. Voorstanders benadrukken het belang van corrigerende maatregelen om het schade veroorzaakt door de oorlog tegen drugs aan te pakken.

Het valt nog af te wachten of de DEA, die nu de hand in eigen boezem steekt, de aanbeveling van de HHS zal aanvaarden om cannabis te herclassificeren in één van de minder restrictieve categorieën op de lijst van gecontroleerde stoffen. En hoewel velen verwachten dat er een aankondiging komt voor de verkiezingen, is de timing onzeker.

PUBLICITE

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed España

Newsweed is het eerste Franse medium voor legaal en wereldwijd cannabisnieuws - © Newsweed