Connect with us

Bulldog verscheurt Red Bull in rechtszaak

Gepubliceerd

on

Bulldog Energiedrank

Na een lange juridische strijd tussen energiedrankmerk Red Bull en de Nederlandse coffeeshop The Bulldog, heeft de Amsterdamse rechtbank in het voordeel van de laatste geoordeeld, meldt Cannabisindustrie. De rechtbank oordeelde dat Red Bull onrechtmatig had gehandeld tegen The Bulldog in hun langlopende strijd over energiedrankjes.

PUBLICITE

Het geschil tussen de twee partijen ging over het verbod voor The Bulldog om energiedrankjes onder haar naam op de markt te brengen vanwege de gelijkenis van de merknamen.

The Bulldog, vertegenwoordigd door Henk de Vries, eiste €49 miljoen aan gederfde winst van Red Bull.

Amsterdamse rechtbank acht Red Bull aansprakelijk en stelt The Bulldog in het gelijk

De rechtbank stelde The Bulldog in het gelijk en oordeelde dat Red Bull volledig aansprakelijk was voor de schade die was veroorzaakt door de obstructie van The Bulldog Energy Drink.

Hoewel de hoogte van de schadevergoeding nog niet is vastgesteld, is de advocaat van The Bulldog blij met de uitspraak en wacht vol vertrouwen de vaststelling van de hoogte van de schadevergoeding af.

PUBLICITE

49 miljoen euro voor Henk de Vries?

Het is nog niet bekend of De Vries, en De Bulldog inderdaad 49 miljoen euro toegewezen kunnen krijgen van Red Bull. De rechtbank heeft meer tijd nodig om de hoogte van de schadevergoeding te bepalen.

In de tussentijd hebben de advocaat van Henk de Vries en The Bulldog laten weten tevreden te zijn met de uitspraak.

 

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed