Connect with us

De plant en zijn verbindingen

7 cannabissoorten die kweekgeschiedenis hebben geschreven

Bekende variëteiten van cannabis

Zoals alle planten heeft Cannabis verschillende variëteiten ontwikkeld, hetzij door natuurlijke kruising van oorspronkelijke variëteiten die specifiek zijn voor bepaalde regio’s, bekend als landras, of door kunstmatige kruising van kwekers.

PUBLICITE

Bepaalde variëteiten die endemisch zijn voor een regio werden dus gekruist met variëteiten van elders, het principe van fokken, waardoor de eerste hybriden ontstonden en bijna oneindige mogelijkheden werden geopend. De geschiedenis van cannabissoorten is vaak complex, niet in de laatste plaats vanwege de wettelijke context rond cannabis.

Skunk #1

De Skunk #1 is naar verluidt ontstaan in Californië via kwekers van Sacred Seeds, die haar selecteerden vanwege haar zeer uitgesproken skunk (skunk in het Engels) smaken.

Verschillende genetica vormen samen Skunk #1: Afghani, Acapulco Gold en Colombia Gold. Afghani indica’s snelle bloei en aantrekkelijke opbrengst in combinatie met de sativa effecten van de andere twee maakten het een van de eerste stabiele hybriden die op de markt kwam.

Skunk #1 diende vervolgens als basis voor vele andere variëteiten, waaronder Cheese of Super Silver Haze.

PUBLICITE

Northern Lights #5

De eerste generatie Northern Lights was een pure indica, het resultaat van kruisingen van Afghaanse landrassen. Ze werd gekweekt voor haar potentie en opbrengsten en was destijds een hit bij kwekers.

Northern Lights 5th heeft een aantal kenmerken van Thai overgenomen, waaronder de fruitige smaken en snelwerkende effecten. Sensi Seeds won verschillende Cannabis Cups met Northern Lights #5, wat werd weerspiegeld in hun zaadverkoop.

NL #5 was een van de eerste soorten die net zo makkelijk binnen als buiten en in verschillende klimaten te kweken was, wat zowel kleine als grote kwekers aansprak.

Neville’s Haze

De Haze verscheen voor het eerst in de jaren 1960, bij de gebroeders Haze in Santa Cruz (Californië). Het lokale klimaat stelde hen in staat om te experimenteren met heel wat kruisingen, waaronder Original Haze, gekruist met Thaise, Mexicaanse en Colombiaanse genetica.

PUBLICITE

Haze is een fijne, lange, langzaam rijpende plant met een dennenachtig aroma die in de jaren 1980 de Atlantische Oceaan overstak naar Amsterdam. De beroemde kweker Neville Schoenmakers ontwikkelde toen een variëteit die gemakkelijker te kweken was zonder afbreuk te doen aan de aromatische kwaliteiten, en verkocht zijn zaden over de hele wereld.

OG Kush

De OG Kush maakt deel uit van het pantheon van moderne variëteiten en stamt uit de tijd dat kwekers hybriden begonnen te kruisen met andere hybriden in de hoop een magische variëteit te creëren.

De oorsprong van OG Kush is erg onduidelijk. Er wordt gedacht dat hij oorspronkelijk uit Florida kwam en vervolgens naar de westkust van de Verenigde Staten reisde, waar zijn eerste naam Krippy was. Toen het in Los Angeles aankwam, viel het in handen van kweker JoshD, die de genetica overnam en het over de hele westkust stuurde.

OG Kush is een culturele steunpilaar geworden, een referentie in zowel rapteksten als onder kwekers.

Zure Diesel

De smaak en geur zijn wat het eerst opvalt en waar Sour Diesel bekend om staat. Haar dieselgeur verbergt een snel, energiek effect.

Het is waarschijnlijk een kruising tussen een Chemdawg en een Super Skunk en heeft kwekers weer op het spoor gezet van sativa’s, die ze vaak in de steek lieten voor indica’s, die productiever en sneller te kweken zijn. Ze staat ook bekend als een van de eerste variëteiten die aan de oostkust van de Verenigde Staten verscheen.

Granddaddy Purple

De Granddaddy Purple, afgekort GDP, werd tot leven gebracht door Ken Estes, een echte liefhebber van de plant. Een kweker in Humboldt County zou hem de variëteit hebben gegeven, die hij hielp op de kaart te zetten.

GDP staat bekend om zijn paarse tinten en heeft bijgedragen aan de populariteit van paarse variëteiten. Telers waarderen ook de druifachtige aroma’s, die bijvoorbeeld werden gebruikt om Grape Ape te creëren.

Zure Tsunami

De Sour Tsunami was de eerste gestabiliseerde CBD cannabissoort. Hij werd gekweekt door Lawrence Ringo van het Southern Humboldt Seed Collective en is het resultaat van meerdere kruisingen van Sour Diesel, New York City Diesel en Ferrari (de complete kweek hier).

Het CBD-potentieel kwam toevallig, maar maakte de weg vrij voor de soorten die we nu beter kennen: ACDC, Cannatonic of Harlequin.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed