Connect with us

De plant en zijn verbindingen

Hoe kun je het verschil zien tussen mannelijke en vrouwelijke cannabisplanten?

Mannelijke cannabisplanten

De Cannabisplant is om vele redenen uniek. Hij produceert chemische stoffen die cannabinoïden heten en die het kruid zijn psychoactieve en therapeutische effecten geven. Een ander onderscheidend kenmerk is het duidelijke verschil tussen mannelijke en vrouwelijke planten. Terwijl de meeste planten tweeslachtig zijn en zich alleen kunnen voortplanten, op planten van dezelfde soort of via bestuivende dieren, heeft de mannelijke cannabis alleen de wind nodig om de vrouwelijke cannabis te bestuiven.

PUBLICITE

Als je cannabis kweekt met gewone zaden, kunnen de kleine baby’s zowel mannetjes als vrouwtjes voortbrengen. Je zult moeten wachten tot de bloeifase om de verschillen tussen mannetjes en vrouwtjes te zien. Als de plant eenmaal in bloei staat, kun je duidelijk twee soorten planten onderscheiden. Als er zich kleine haartjes (stampers) vormen tussen de takken en de stam, is je plant een vrouwtje. Deze haartjes kondigen de vorming van knoppen en dus toekomstige kroppen aan. Bij mannetjes zullen zich op dezelfde plek kleine witte balletjes vormen. Deze balletjes blijven in de vorm van een cluster tot de bloei is voltooid.

 

Verschillen tussen vrouwtjes en mannetjes tijdens de bloei. Bron: AlchimiaWeb.com

Waarom worden mannetjes geoogst?
Mannelijke cannabisplanten produceren een imposante hoeveelheid stuifmeel om er zeker van te zijn dat ze de omringende vrouwtjes bereiken. Daarom kan één enkel mannetje een plantage ruïneren als het niet op tijd wordt weggehaald. Het is aan te raden om ze te verwijderen zodra hun mannelijke attributen kunnen worden onderscheiden.

Eenmaal bevrucht zal het vrouwtje zaden van hetzelfde fenotype produceren en dus bruikbaar zijn voor de volgende oogst. Een enkele bevruchte plant kan meer dan 300 zaden produceren. Dat is genoeg om de volgende jaren te besparen op zaden. Aan de andere kant zullen de bevruchte planten hun energie besteden aan het maken van zaden en daardoor aan kwaliteit en kwantiteit inboeten. Kwekers daarentegen gebruiken de mannetjes om een bepaald fenotype te behouden.

PUBLICITE

Gebruik van mannelijke planten

Zelfs als mannelijke planten weinig cannabinoïden bevatten, kunnen ze nog steeds worden gebruikt voor bijvoorbeeld medicinale doeleinden. In een aftreksel of thee geeft cannabis een licht ontspannend effect. De smaak van dit mengsel laat echter duidelijk te wensen over. Geleerde chemici kunnen lotions of crèmes maken die op de huid kunnen worden aangebracht. Anders zal de compost blij zijn met deze elementen, die van weinig nut zijn voor rokers.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed