Connect with us

De plant en zijn verbindingen

Delta-8-tetrahydrocannabinol

Delta-8-THC

Als we het over THC hebben, bedoelen we meestal delta-9-tetrahydrocannabinol, dat verantwoordelijk is voor de psychoactieve effecten van cannabis. Maar het is niet de enige. Delta-8-tetrahydrocannabinol is een ander THC-isomeer. Hoewel het niet zo krachtig is als delta-9, heeft delta-8-THC ook psychoactieve en therapeutische effecten.

PUBLICITE

Geschiedenis van delta-8-THC

Delta-8-THC verschilt van delta-9-THC door slechts een paar elektronenbruggen. En hoewel het een van de meest voorkomende cannabinoïden is van de ongeveer 110 die er zijn, maakt het vaak minder dan 0,1% uit van de inhoud van gedroogde bloemen. Het wordt in grotere hoeveelheden gevonden in delta-9-THC, cannabidiol (CBD) en cannabinol (CBN).

In termen van potentie suggereert het onderzoek dat delta-8 slechts 2/3 van delta-9 bereikt, nog steeds krachtiger dan THCV bijvoorbeeld, dat slechts 25% bereikt.

Delta-8 maakt verbinding met dezelfde receptoren als delta-9-THC en zou met name de afscheiding van de neurotransmitter acetylcholine stimuleren, waarvan een tekort zou bijdragen aan de ziekte van Alzheimer en andere cognitieve stoornissen.

Delta-9-THC vs delta-8-THC: overeenkomsten en verschillen

Je kunt deze twee verbindingen op verschillende manieren met elkaar vergelijken.

PUBLICITE

De chemische structuur. Vanuit een chemisch of structureel perspectief verschilt delta-8-THC van delta-9-THC door de locatie van een kritieke chemische binding. Beide vormen van THC bevatten dubbele bindingen in hun moleculaire keten. Delta-8-THC bevat deze binding op de 8e koolstofketen, terwijl delta-9-THC de binding op de 9e koolstofketen bevat. Hoewel dit een subtiel verschil lijkt, heeft het een grote invloed op de vorm van deze moleculen. Deze vorm bepaalt direct het vermogen van de moleculen om zich te binden aan de endocannabinoïde receptoren van het lichaam.

Moleculaire stabiliteit. Delta-9-THC is minder stabiel dan delta-8-THC. Delta-9-THC wordt gemakkelijk geoxideerd tot cannabinol (CBN) of delta-8-THC. Delta-8-THC is stabiel, oxideert niet tot CBN en is langer houdbaar. Een dergelijke stabiliteit is wenselijk in een medicinale verbinding.

Affiniteit cannabinoïde receptor. Delta-8-THC bindt zich bij inhalatie aan de CB1-receptor net als delta-9-THC, maar de receptoraffiniteit is anders door de licht gewijzigde moleculaire structuur en verwante vorm. De CB1 receptor is verantwoordelijk voor de meeste psychotrope effecten van THC. Deze verschillende binding zou de reden kunnen zijn waarom delta-8-THC een duidelijkere, minder angstopwekkende high geeft dan delta-9-THC. Het is ook mogelijk dat de moleculaire structuur van delta-8-THC de manier beïnvloedt waarop het in wisselwerking staat met andere receptoren en neuronale paden.

Therapeutische effecten van delta-8-THC

Het American Cancer Institute definieert delta-8-THC als een “THC-analoog met anti-emetische, anxiolytische, analgetische eetlustopwekkende en neuroprotectieve eigenschappen”.

PUBLICITE

Een 2004 studie bij knaagdieren suggereerde dat lage doses delta-8 de eetlust meer stimuleerde dan delta-9-THC.

Een 1974 studie bij muizen benadrukte ook het vermogen van delta-8 om tumorgroei te remmen. In 1995 bestudeerde een studie onder leiding van Raphaël Mechoulam, de wetenschapper die THC ontdekte, het effect van delta-8-THC op kinderkanker. Toen het artikel werd gepubliceerd, waren 480 kankerbehandelingen met delta-8-THC succesvol gebleken. De cannabinoïde bleek ook braken te kunnen stoppen.

Waar kun je delta-8-THC vinden

?
Delta-8-THC extracten zijn relatief moeilijk te vinden, zelfs in de VS. Een paar bedrijven hebben er een specialiteit van gemaakt en bieden een destillaat aan in de vorm van een vrij dikke vloeistof.

Guild Extracts, een Californisch merk, is een van hen en adviseert consumptie door inhalatie, omdat inname een derivaat produceert waarvan de effecten slecht begrepen worden, 11-hydroxy-delta-8-thc.

Volgens Brad van Guild Extracts veroorzaakt delta-8-THC ook minder psychoactieve effecten en stimuleert het de eetlust meer, waardoor het gemakkelijker kan worden toegediend aan patiënten die niet houden van de effecten van delta-9-THC.

Bijwerkingen en waarschuwingen

Als kleine cannabinoïde moeten we nog veel leren over delta-8-THC, waardoor we het gebruik ervan voorzichtig moeten benaderen. Momenteel is deze cannabinoïde over het algemeen verkrijgbaar in geconcentreerde vorm, aangezien cannabisbloemen over het algemeen minder dan 1% delta-8-THC bevatten.

Om een substantiële hoeveelheid van deze cannabinoïde te verkrijgen, moet er een aanzienlijke hoeveelheid extractie en raffinage plaatsvinden. Terwijl sommige delta-8-THC concentraten isolaten zijn, kunnen andere producten delta-8-THC combineren met CBD en/of delta-9-THC voor een completer effect.

Als je delta-8-THC overweegt, is het essentieel om te weten dat veel van de huidige kennis over deze cannabinoïde gebaseerd is op dierstudies. Dieronderzoek heeft aangegeven dat delta-8-THC (evenals delta-9-THC) een verhoging van de bloeddruk veroorzaakt door de bloedvaten tijdelijk te vernauwen. De bloeddrukverhoging werd vervolgens gevolgd door een daling van de bloeddruk en een vertraging van de hartslag.

De effecten die bij dieren worden gezien, kunnen heel anders zijn dan de effecten bij mensen, zoals blijkt uit een systematische review uit 2018 gepubliceerd in Pharmaceuticals. Bijvoorbeeld, terwijl delta-8-THC de hartslag bij dieren aanzienlijk vertraagde, verhoogde het deze omgekeerd bij mensen. De auteurs van de review concludeerden dat de gegevens over de effecten van delta-8-THC beperkt zijn en dat verdere studies moeten worden uitgevoerd op menselijke populaties om te begrijpen hoe het veranderingen in de bloedstroom induceert.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed