Connect with us

De plant en zijn verbindingen

Waarom produceert cannabis THC?

Waarom produceert cannabis THC?

Tijdens de bloeiperiode vormen zich trichomen op cannabisbloemen. Deze kleine klieren fungeren als een fabriek voor fytocannabinoïden. Fytocannabinoïden worden door mensen gebruikt om zichzelf te behandelen of gewoon voor hun psychoactieve effecten. Planten daarentegen gebruiken ze op een heel andere manier.

PUBLICITE

Waarom produceert cannabis cannabinoïden

?
Hoewel cannabis bestuiving wordt uitgevoerd door de wind, kunnen bestuivende insecten ook van mannetje naar vrouwtje foerageren en zo de volgende generatie wiet vormen. Cannabinoïden verspreiden geuren die deze insecten aantrekken. Terwijl bestuivers worden aangetrokken door sommige cannabinoïden, richten andere zich op het afstoten van ongedierte. Deze maken de plant onverteerbaar voor plantenetende roofdieren.

Ze werken ook als fungiciden en natuurlijke antibiotica om de plant gezond te houden. Professor Mechoulam, die als eerste THC isoleerde: “planten hebben geen immuunsysteem. Daarom overleven ze door speciale chemische combinaties te maken”.

THCA: antipredator schild of zonnecrème?

THC wordt pas verkregen na decarboxylering. De plant bevat oorspronkelijk THCA.

Een studie uitgevoerd door de Universiteit van Maryland in 1986 probeerde de ontwikkeling van cannabinoïden te begrijpen als functie van blootstelling aan ultraviolet licht. De wetenschappers ontdekten dat planten die werden blootgesteld aan sterke ultraviolette straling hogere THCA-niveaus ontwikkelden dan planten die niet werden blootgesteld. THCA werkt als een schild tegen ultraviolette straling en beschermt de kostbare bloem tegen overmatige blootstelling, die haar zou beschadigen. Planten die behandeld werden met UV-licht vertoonden geen toename in de concentratie van andere cannabinoïden. Het onderzoek stelt zelfs dat ultraviolet licht geen effect heeft op de plantengroei, maar wel de ontwikkeling van THC in de bloemen stimuleert.

PUBLICITE

Lange tijd werd gedacht dat THC alleen diende als afweermiddel tegen roofdieren. Robert C Clarke, een botanicus en tuinbouwkundige gespecialiseerd in cannabis, heeft echter zijn bedenkingen bij deze hypothese: “De hoge concentratie THCA beschermt planten niet meer tegen ongedierte”. De hypothese neigt daarom meer naar een natuurlijke bescherming tegen de zon.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed