Connect with us

De plant en zijn verbindingen

Anatomie van cannabis: de delen van de plant

Als je naar een cannabistop kijkt, besef je hoe complex de verschillende onderdelen zijn: kleine oranje haartjes, suikerachtige kristallen, grote toppen gewikkeld in kleine blaadjes… Maar wat zijn de details van deze verschillende formaties? En waar worden ze voor gebruikt?

PUBLICITE

Deze korte gids over de anatomie van cannabis zal je helpen om de plant in zijn geheel te leren kennen.

Mannetjes en vrouwtjes

Cannabisplanten kunnen mannelijk, vrouwelijk of tweeslachtig zijn, maar de planten die worden geconsumeerd zijn meestal vrouwelijk. De verschillen tussen mannelijke en vrouwelijke Cannabis zijn zeldzaam.

Vrouwelijke planten produceren de beroemde harsachtige bloemen die worden geoogst, schoongemaakt en vaak gesneden in de vorm die wij kennen. Mannetjes produceren klokvormige bloemen aan de basis van de bladeren. De mannelijke planten bestuiven de vrouwtjes om de zaadproductie op gang te brengen. De bloemen die worden gegeten zijn afkomstig van zaadloze vrouwelijke planten, sinsemilla genaamd, die grote hoofden vormen die rijk zijn aan cannabinoïden zonder ooit zaden te produceren.

De zeldzame tweeslachtige planten hebben zowel mannelijke als vrouwelijke organen, waardoor de plant zichzelf kan bestuiven tijdens de bloei. Deze zelfbestuiving wordt door kwekers meestal als hinderlijk gezien. De plant reproduceert zijn hermafrodiete genen en produceert zaden.

PUBLICITE

Professionele en legale kwekers verzekeren zich over het algemeen van het geslacht van hun planten door klonen van vrouwelijke planten te kweken. Tegenwoordig zijn er ook gefeminiseerde zaden die vrijwel zeker vrouwelijke planten produceren.

Cannabis anatomie

Cannabis morfologie

Cannabis bestaat uit verschillende delen, zoals de meeste gewone bloemsoorten. Cannabis groeit op lange, slanke stengels met grote, iconische bladeren die uitsteken uit een gebied dat een knooppunt wordt genoemd.

Cannabis valt vooral op door zijn bloemen, waarvan de vorming en complexiteit nog steeds intrigeert.

PUBLICITE

Hoofd

Wat we de hoofdtoppen noemen, zijn eigenlijk de bloeiende toppen van de plant. Gezonde planten ontwikkelen meestal een hoofdtop, waarbij zich rond de plant kleinere hoofdtoppen vormen. Bepaalde kweektechnieken zoals SCROG of LST maken het mogelijk om het aantal en het volume van de koppen die de plant zal produceren te verhogen.

Kalk

Voor het onhandige oog zijn cannabistoppen niet meer dan een wirwar van bladeren, maar ze bestaan eigenlijk uit verschillende elementen. De kelk is het traanvormige omhulsel van de plant dat de zaden bevat. In het geval van sinsemilla bevatten deze omhulsels geen omhulsels. Ze ontwikkelen zich echter wel rond twee stampers die de hars produceren en het oppervlak van de kelken bedekken. Kelken zijn er in verschillende vormen, maten en kleuren, afhankelijk van de variëteit en kweektechniek.

Pistel

Rond de kelken zitten dus de pistels, die kleine oranjerode haartjes aan het einde van de bloei. Ze worden oorspronkelijk gebruikt om stuifmeel van de mannetjes te verzamelen. Ze worden wit geboren, maar worden geleidelijk geel, oranje, rood of bruin naarmate de plant rijpt. Ze spelen een belangrijke rol in de voortplanting van de plant, maar geven weinig smaak of potentie.

Trichomen

Ondanks hun kleine formaat zijn trichomen de kristallen die te zien zijn op cannabisbladeren en bloemen. Deze hars, die na droging kief geeft, wordt afgescheiden door doorschijnende paddenstoelvormige klieren. Trichomen dienden oorspronkelijk om de plant te beschermen tegen roofdieren en de elementen. Deze bolvormige klieren produceren ook aromatische oliën genaamd terpenen en de beroemde cannabinoïden zoals THC of CBD. Hasj wordt gemaakt van deze trichomen en hun krachtige hars.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed