Connect with us

De plant en zijn verbindingen

Wat te doen met cannabis stengels en takken?

Cannabisconsumenten gebruiken over het algemeen alleen de bloemen van de plant, omdat de takjes en twijgen een onaangename barbecuesmaak geven. Wat te doen met cannabistakken die zijn verweesd van hun mooie hoofdjes?

PUBLICITE

THC in stengels en takken

Cannabis takken bevatten een laag THC-gehalte. Kleine takken bevatten zelfs meer THC dan stengels. Ze zijn net zo gevaarlijk om te consumeren als de rest van de plant en vormen een groot deel van wat er overblijft na een goede manicure. Hoe worden ze over het algemeen gebruikt?

De wietcocktail

Ingrediënten: snoeischaar, sterke alcohol (40°en meer), stengels en een grote bak.

cocktail-de-beuh

Het wiettabak was een van de meest wijdverspreide vormen van consumptie in de 19e en 20e eeuw. Zelfgemaakte tinctuur is een beetje vergeten omdat het illegaal is en vereist een beetje geduld. De stengels en takken moeten een week in alcohol weken op een koele, donkere plek. De alcohol haalt de THC uit het ongewenste afval. Als het macereren klaar is, kan de vloeistof gefilterd worden. Het resultaat is een zelfgemaakte alcohol met een hoge dosis cannabinoïden, die patiënten druppelsgewijs toedienen. Het resultaat kan behoorlijk krachtig zijn, dus pas op.

PUBLICITE

 

 

 

De infusie

Ingrediënten: snoeischaar of stekers, kokend water, een theezakje voor een aangenaam smaakje.

PUBLICITE

the-ou-infusion

Hoewel alcohol sommige mensen kan afschrikken in deze koude weersperiodes, kan infusie een noodoplossing zijn. In water onoplosbare THC zal het moeilijker hebben om te infuseren. Om het chemische proces te bevorderen, moet de stengel in de lengte worden opengesneden. Met de kern van de stengel (wit) in de frisse lucht, wordt er kokend water ingegoten om de infusie te creëren. Vervolgens worden de kleine takjes toegevoegd en laat men het afkooksel 24 uur trekken. Daarna wordt het gefilterd en kun je een theezakje toevoegen als je de hennepsmaak wilt maskeren (niet iedereen houdt daarvan). Niet aanbevolen als ochtendthee na een dag werken.

 

 

De boter

Ingrediënten: boter, een mixer en een koekenpan

beurre-de-marrakech

Het klassieke recept voor Marrakechboter. Alleen moet je de steeltjes kleiner maken. Of er is geen tijdsdruk en je snijdt in kleine stukjes, of je mengt de stukjes tak in een blender. De lipofiele THC zal zich aan de boter hechten. Er zijn veel recepten voor Marrakeshboter beschikbaar op het web. Er is een grote hoeveelheid afval nodig om effectief te zijn. Dit recept kan ook gemaakt worden met olie.

 

De bhang

Ingrediënten: een steelpan, melk, vanille, suiker of chocoladepoeder.

bhang

Bhang is een consumptiemethode ingevoerd uit India. De THC die bijzonder goed oplosbaar is in melk zal de plantendelen verlaten. Verwarm de melk op een laag vuurtje tot het lichtjes kookt. Bhang kan warm of koud worden gedronken, op smaak gebracht met vanille of Nesquick-chocoladepoeder.

 

 

 

 

 

 

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed