Connect with us

Geschiedenis van cannabis

Wat betekent ‘OG’ in wietnamen?

Oorsprong van het woord OG

Cannabis is een duizend jaar oude plant die al sinds het begin wordt gebruikt voor zijn medicinale en recreatieve eigenschappen. Het heeft bijgedragen aan het ontstaan van een rijke woordenschat om zowel de complexiteit van deze plant als het scala aan ervaringen dat hij mogelijk maakt te beschrijven. Maar met zo’n enorme hoeveelheid kennis, waarvan niemand kan beweren dat hij deze in zijn geheel kent, is de oorsprong van bepaalde termen verloren gegaan in de loop van de tijd, of gemuteerd in verschillende verklaringen.

PUBLICITE

Dat is het geval met de term “kief“, die oorspronkelijk verwees naar het mengsel van tabak en hasj dat door Marokkanen werd gerookt als “kif”. Tegenwoordig wordt het vaak gebruikt als synoniem voor “pollen”, de trichomen die de basis vormen van de hasj of die achterblijven onder de zeef van de molen. Volgens Frenchy Cannoli hebben Ed Rosenthal en andere jonge Amerikanen die terugkwamen van een ‘hippiereis’ naar Marokko in de jaren 1970 de term verkeerd gebruikt in Amsterdam. De fout bestaat nog steeds, maar zo evolueert een taal.

Dus, waar komt OG vandaan en wat betekent het?

Ocean Grown

De sterkste theorie is dat OG staat voor Ocean Grown. Volgens de Californische legende kwam een upstate kweker die gespecialiseerd was in Afghani Kush op een dag een rokende vriend van hem tegen die een zakje wiet tevoorschijn haalde. De kweker herkent de geur onmiddellijk als zijn eigen wiet.

De eigenaar van het zakje, niet wetend met wie hij te maken had, verzekert hem dat het in de bergen gekweekt was (“mountain grown“). De kweker corrigeerde hem en vertelde hem dat het meer een “ocean grown” wiet was. De term is dus blijven hangen bij Californische kwekers en consumenten.

PUBLICITE

Oorspronkelijke gangster

Een andere zeer populaire herkomst heeft zijn wortels in Californië: Original Gangster. In de hiphopscene van de jaren 80 en 90 verwees de term OG onder rappers die oorspronkelijk uit de hoods kwamen naar een persoon die zich een weg had gebaand door alle bendeoorlogen en verschillende drugsdeals.

De term werd in 1991 populair gemaakt door Ice-T met zijn album Original Gangster. Daarna werd het specifiek gekoppeld aan de Kush variëteit die door boeren in de San Fernando Valley werd gekweekt door de groep Cypress Hill, een versie die werd bevestigd door DNA Genetics, dat als eerste zaden van OG Kush op de markt bracht, die voorheen alleen als kloon verkrijgbaar was.

“De term OG werd in de jaren 90 op LA Kush gezet door Cypress Hill en staat voor “Gangsta Original”, uitgelegd door DNA aan een krant in San Diego in 2011. “Er zijn ook verhalen dat OG staat voor Ocean Grown, maar omdat we uit Los Angeles komen, denken we graag dat OG van de Cypress-familie komt.”

Origins of OG Kush

Terwijl de oorsprong van de term OG omstreden blijft, geldt dat ook voor de oorsprong van OG Kush.

PUBLICITE

Sommige boeren uit Zuid-Californië beweren dat het een kruising is tussen Chemdawg, Lemon Thai en een Pakistaans Kush landras, en populair gemaakt door de indoor kwekers van de San Fernando Valley. Boeren in Noord-Californië zien het meer als een afstammeling van Afghaanse zaden die gekweekt worden op de verloren kusten van Humboldt County.

Een derde versie gelooft dat ze voor het eerst gekweekt werd in Florida in de vroege jaren 1990 en een mix was van een Californische variëteit en een Hindu Kush uit Amsterdam.

In ieder geval is het resultaat een variëteit met complexe aroma’s, een mix van diesel, skunk en kruiden.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed