Connect with us

Geschiedenis van cannabis

Wie waren de eerste cannabisrokers?

Eerste cannabisrokers

Een groep onderzoekers, onder leiding van Dr. Tengwen Long van het Instituut voor Duitse Archeologie, heeft besloten het mysterie van de eerste cannabisrokers te ontrafelen.

PUBLICITE

De Cannabisplant is een van de oudste planten op aarde. Toch is de oorsprong van de domesticatie door oude beschavingen deels onbekend. De Chinezen verbouwden hennep en cannabis al rond 10.000 voor Christus voor de vezels, om mee te koken en als medicijn. Het maakte ook deel uit van de farmacopee, maar geen enkel document vermeldt het gebruik van cannabis voor recreatieve doeleinden. Aan de andere kant werden de Indianen tot nu toe beschouwd als de voorlopers van psychoactief gebruik van het kruid. Zij consumeerden cannabis in de vorm van waterpijp of in zuiveldrankjes zoals lassi.

Door archeologische cannabisgegevens te analyseren (pollen, vezels, vruchten en aardewerk) stelden de onderzoekers vast dat het psychoactieve gebruik van cannabis in feite meer dan 7000 jaar oud zou zijn en oorsprong in Oost-Europa. Een van de 4 prehistorische stammen, de Yamnas, zou de eerste zijn die de psychoactieve dampen inhaleerde om te ontsnappen.

“Internationale dealers” achter recreatief gebruik

De Jamnas, nomaden uit de steppen van de Kaukasus en de noordelijke Zwarte Zee, waren de eerste beschaving die paarden kleedden en cannabis rookten. Deze Indo-Europeanen zouden aan de oorsprong kunnen liggen van de eerste culturele smeltkroezen, die zich snel konden verplaatsen en grote afstanden konden afleggen. Het onderzoek van de archeologen suggereert ook dat de Yamna’s cannabis gebruikten als internationaal ruilmiddel, op de voorloper van de beroemde Zijderoute.

Archeologen speculeren dat de Yamnas tijdens hun handelsexpedities hun gedroogde kruiden deelden die van nature in hun gebieden groeiden. Deze kruidenhandelaren exporteerden deze gewoonten via India en de Vruchtbare Halve Maan tot in China.

PUBLICITE

Archeologen zijn echter van mening dat er meer onderzoek nodig is op dit gebied. Naast dit cannabisch erfgoed zouden de Yamna’s de gemeenschappelijke voorouders kunnen zijn van alle Europese etnische groepen.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed