Connect with us

Geschiedenis van cannabis

Roger Adams, de eerste ontdekker van THC?

Ontdekking van THC

Iedereen met ook maar de kleinste interesse in de geschiedenis van cannabis zal hebben geleerd dat THC, de belangrijkste psychoactieve molecule in cannabis, in 1964 werd ontdekt aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem door een Israëlische onderzoeker, Raphael Mechoulam, en zijn medewerkers.

PUBLICITE

Hoewel hij inderdaad de eerste was die THC isoleerde en synthetiseerde, was hij niet de eerste die het bestudeerde, zoals Cannabis Digest in een bericht uit 2014 vertelt.

In 1937 werd cannabis illegaal in de VS onder leiding van Harry Anslinger, de verbodscommissaris van het nieuwe Federal Bureau of Narcotics (FBN). In 1938 bracht Anslinger 23 mensen samen, allemaal met expertise in “marihuana”. Het doel van de bijeenkomst was om het verbod in te voeren en informatie over de plant te verzamelen.

Onder de experts waren specialisten in hennep, die Anslinger attent maakten op een punt van zorg: aan het einde van hun groei worden hennepplanten gekapt en de hele winter op de velden achtergelaten. De hennepbloemen verdwijnen dan vaak. Met behulp van het begin van cannabinoïdendetectie, de test Beam die in 1911 in Egypte werd ontwikkeld om hasjiesj te verbieden, bevestigden wetenschappers de aanwezigheid van een “actief principe”. Hennep werd toen beschreven als een “openbare overlast”.

Na de hennepdeskundigen kwamen de chemici. De FBN was erop gebrand om dit “actieve bestanddeel”, wat het ook was, op te sporen. Een hooggeplaatste chemicus met de naam Siegfried Lowe gaf de klus door aan zijn vriend Roger Adams, die een klein klompje bleek te zijn. Tussen 1940 en 1949 voerden hij en zijn medewerkers 27 onderzoeken uit naar cannabis, gepubliceerd in het American Journal of Chemistry. Hij isoleert Cannabinol (CBN), Cannabidiol (CBD) en Tetrahydrocannabinol (THC). Hij synthetiseert CBN, ontwikkelt THC-O-acetaat en beschrijft de structuur van THC vrij nauwkeurig.

PUBLICITE

Het lijkt er dus op dat Adams THC bestudeerde, zonder echt te weten wat het was en zonder erin te slagen het te isoleren. De eerste extractie van THC werd gemaakt in 1942, waarschijnlijk met een mengsel van Δ8-THC en Δ9-THC.

Roger Adams lijkt niet de enige te zijn geweest die om THC heen draaide. Al in 1846, Twee Schotse wetenschappers, T & H Smith, onttrokken Indiase hennep. De verkregen hars bleek zeer psychoactief te zijn: “Twee derde van een korrel (44mg) van deze hars werkt op ons als een krachtig verdovend middel, en één korrel veroorzaakt een complete roes.”

Aan het einde van de 19e eeuw vonden Wood, Spivey en Easterfield ook een bedwelmend actief bestanddeel in een extractie van charas. Ze gaven het toen de naam cannabinol. Vervolgens zagen we in 1897 het verschijnen van een bedwelmend actief bestanddeel (C R Marshall), 1920 (Cahn), 1942 (Wollner) en 1946 (Todd).

Het blijft te danken aan Raphael Mechoulam voor het isoleren van THC en CBD, het beschrijven van hun structuur en het synthetiseren van de twee cannabinoïden.

PUBLICITE

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed