Connect with us

Woordenlijst cannabis

Badder, Batter, Budder

Badder, batter en budder zijn termen die worden gebruikt om de textuur van bepaalde cannabisconcentraten te beschrijven.

PUBLICITE

Wat is het verschil tussen badder, batter en budder?
In het kort, niet veel. Badder, batter en budder zijn termen die worden gebruikt om het uiterlijk, de textuur en de consistentie van een vergelijkbare set cannabisconcentraten te beschrijven. Hoewel sommige verwerkers erin geslaagd zijn om deze texturen te bereiken met oplosmiddelvrije hars, worden de meeste badders, batters en budders gemaakt met behulp van oplosmiddelen.

Budder heeft meestal een gladde consistentie zoals boter of taartglazuur, terwijl badder soms een lossere, meer sausachtige consistentie heeft. Andere lijken meer op kruimeldeeg, met een hobbeliger textuur. Budder- en beslagconcentraten kunnen worden gemaakt van afgeknipte, gedroogde nugs of een vers geoogste plant (levende hars). Het uiterlijk van deze soorten concentraten kan variëren van groenbruin tot boterachtig goud. Badders, batters en budders gemaakt van cannabis van hoge kwaliteit zijn meestal helder blond en hebben een sterke maar zachte smaak.

Kortom, deze drie cannabisconcentraten ondergaan bijna identieke extractieprocessen die over het algemeen resulteren in een zachte textuur.

Hoe wordt budder gemaakt

Allereerst een waarschuwing: alleen ervaren, gediplomeerde professionals mogen badder, paste, budder en andere cannabisconcentraten op basis van oplosmiddelen maken, omdat deze processen extreem gevaarlijk kunnen zijn.

PUBLICITE

Badder en budder worden over het algemeen beschouwd als extracten, omdat ze voornamelijk worden gemaakt met behulp van vloeibaar petroleumgas (LPG) zoals butaan en propaan. Net als bij de andere texturen gaat het proces gepaard met een gesloten lussysteem. Het enige verschil is de techniek na de extractie.

De consistentie van het concentraat verandert van splinter naar knop wanneer de extracten worden opgeklopt op een hete plaat bij ongeveer 38°C voordat ze in een vacuümoven worden geplaatst. De exacte temperaturen en de hoeveelheid roeren die nodig zijn, verschillen per soort, maar de meeste budders worden met een beetje warmte en druk gedurende 24 tot 72 uur gezuiverd.

Conclusie: Oplosmiddelen zijn brandbaar en het hanteren ervan kan huidirritatie en explosies veroorzaken. Daarom mogen alleen professionals met een vergunning cannabisconcentraten maken. De rest van ons kan ze veilig kopen bij legale apotheken met een vergunning.

Hoe budder bewaren

Zonder de juiste opslag zal budder na verloop van tijd zwart en hard worden. Om een lange en stabiele houdbaarheid te garanderen, bewaar je je badder en budderconcentraten in een luchtdichte, ondoorzichtige container in een donkere, koele omgeving. Vochtigheid, zuurstof, licht en warme temperaturen versnellen het afbraakproces en kunnen de drinkervaring veranderen. Deze zelfde factoren kunnen ook het aroma, de kleur en de potentie van je budder beïnvloeden.

PUBLICITE

Samengevat: bewaar je budder op een koele, donkere plaats, in een luchtdichte verpakking.

Hoe budder consumeren

dabben is de meest gebruikelijke manier om deze concentraten te consumeren. Door het gebruik van een dabber met een platte punt of een dabbing tool – in tegenstelling tot een dabber met een lepel – kunnen consumenten de budder oppakken en aan de tool houden. Wanneer de dabber met platte punt in contact komt met een verwarmde nagel, verdampt de badder of budder vrijwel onmiddellijk.

Je kunt dan een dopje op de nagel plaatsen om de stoom van het concentraat te inhaleren. Badder en budder worden meestal gebruikt met dabbers en draagbare vape-pennen. Je kunt ook kleine hoeveelheden op een bowl of in een blunt strooien om meer potentie aan je rookervaring toe te voegen.

Als je meer geïnteresseerd bent in terpenen, gebruik dan een vaporizer of vape pen met temperatuurregeling. Populaire terpenen verdampen van 50°C tot 198°C, dus het is voor sommigen belangrijk om de ervaring te kunnen reguleren. Anders wordt een temperatuur van 175 tot 205 Celsius beschouwd als een goed bereik voor het vervliegen van de meeste smaakvolle terpenen zonder ze te verbranden.

Samengevat: je kunt budder en badder dabben met een dab rig, vaporizer of vape pen, of kleine hoeveelheden toevoegen aan cannabisbloemen.

Een korte geschiedenis van budder

Budder verscheen voor het eerst op het toneel in het midden van de jaren 1990 nadat een Canadese concentraatfabrikant, later bekend onder de naam BudderKing, het maakte. In 2003 introduceerde de man die BudderKing zou worden het extract aan de oprichter van Vancouver’s Da Kine Smoke and Beverage Shop, Don Briere, en begon met de distributie van monsters van Da Kine’s budder genaamd Butter Hoots.

Het koppel verdeelde Butter Hoots totdat de winkel in 2004 werd overvallen door de politie. Nadat Da Kine door de politie werd gesloten, steeg de vraag naar het extract. Terwijl consumenten schreeuwden om Butter Hoots, begonnen makers van extracten hun eigen partijen van het boterachtige concentraat te maken en in de groothandel te brengen.

Met zoveel imitators besloot BudderKing dat het tijd was om de naam te patenteren. Het Canadese Trademarks Office weigerde echter zijn patentaanvraag voor het woord ‘boter’. Dus stelde een familielid voor om het product “budder” te noemen. BudderKing wilde de traditionele spelling van het woord niet vervangen, maar gaf uiteindelijk toe. De naam en het product sloegen aan en de naam BudderKing verspreidde zich van apotheek tot apotheek.

Veel gestelde vragen

Is budder sterker dan shatter?

Budder en shatter beschrijven texturen van cannabisconcentraat, geen potenties. Hoewel het dus heel goed mogelijk is dat een partij budder geconcentreerder in THC is dan een partij shatter, is dat niet de algemene regel. Cannabisconcentraten zijn er in verschillende potenties en cannabinoïdeprofielen, dus controleer het etiket of het analysecertificaat op de verpakking voor meer informatie.

Wat is budder rosin?

Budderhars is simpelweg hars dat is opgeklopt tot de consistentie van budder. Je kunt budderhars op dezelfde manier consumeren als budder: door het te deppen of toe te voegen aan cannabisbloemen/

Wat is het verschil tussen wax en budder?
Wax en budder lijken op elkaar omdat ze beide een opklopproces hebben waarbij lucht in het eindproduct wordt opgenomen. Was- en budderconcentraten zijn ook kneedbaar en gemakkelijk te manipuleren met een dabtool, wat hun populariteit verklaart. Het verschil zit hem in de duur van het opkloppen van wax en budder. Als je het extract lang genoeg opklopt, krijg je een drogere, brokkeligere wax; als je de opkloptijd verkort, krijg je een romiger, buddiger consistentie.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed