Connect with us

Producten en hoe ze te eten

Wat is deppen?

Definitie van deppen

Honderden jaren lang hebben mensen de gedroogde bloemen en bladeren van cannabis gerookt uit medisch oogpunt of om hun dag op te fleuren. In de recente geschiedenis van cannabis, zeg maar de laatste 20 jaar, is vaporisatie betaalbaar en handig geworden voor iedereen. Consumenten konden plotseling hun medicijn innemen zonder het te verbranden of op te eten, waardoor de negatieve gezondheidseffecten van verbranding vermeden werden.

PUBLICITE

Sindsdien heeft de legalisering van cannabis zich over de hele wereld verspreid, waardoor een nieuwe commerciële industrie en markt is ontstaan. Sommige bedrijven hebben zich opnieuw gericht op het maken van concentraten, wat cannabisextracten zijn die ontdaan zijn van het bronmateriaal om een kleverige olie, stijve ‘shatter’ of brokkelige wax te creëren. Concentraten leveren, zoals de naam al doet vermoeden, een grote dosis THC of CBD (cannabidiol), afhankelijk van de variëteit van de cannabis en het proces dat wordt gebruikt om het te extraheren.

Geconcentreerde cannabisolie

Concentraten zijn niet alleen ultra-krachtig, ze zijn ook erg duur en kosten tussen de €60 en €100 per gram. Maar gezien de potentiële kwaliteit van deze concentraten, hoeft de prijs van deze exotische brouwsels consumenten er niet van te weerhouden om interesse te tonen. In de wetenschap dat één trekje van deze concentraten hetzelfde niveau van THC en andere cannabinoïden kan leveren als een hele joint, voegen concentraten een zekere waarde toe.

Lees: Wat is 710?

PUBLICITE

Inleiding tot dabbing

Dabben is simpelweg het verdampen van een kleine hoeveelheid (een derde van een erwt) van het concentraat dat we dab noemen, met behulp van een waterpijp en verdamper die dab rig wordt genoemd. Deze nogal speciale waterpijp heeft een houder die bij verhitting tot meer dan 300° de kleine hoeveelheid concentraat verdampt, zoals BHO (Butane Hash Oil, cannabisolie geëxtraheerd met butaan), CO2-olie of hars.

Omdat deze cannabisconcentraten tot 95% THC kunnen bevatten, is deze praktijk zeker niet geschikt voor beginners of mensen die niet weten hoe ze op cannabis moeten reageren. Hoewel het effect van het concentraat afhangt van de gebruikte cannabissoort, moet de consumptie van concentraten worden uitgesloten voor medische patiënten die niet houden van grote psychoactieve effecten of die gemakkelijk beïnvloed worden door cannabis.

Cannabisconcentraten

Dabbing is vooral effectief voor medische patiënten die op zoek zijn naar snelle verlichting van pijn of misselijkheid, of voor recreatieve gebruikers die op zoek zijn naar een onmiddellijk psychoactief effect met een krachtige euforie.

PUBLICITE

Technisch gezien veroorzaakt dabbing minder negatieve gezondheidseffecten dan verbranding.

Dabben knallen

Dabben is niet voor iedereen weggelegd. Waarom niet? Simpelweg omdat de gemiddelde consument niet per se gewend is om een brander te hanteren om het concentraat op de juiste temperatuur te brengen. De meeste dab rigs hebben een fakkel nodig om de temperatuur te produceren die nodig is om het concentraat snel te verdampen. Er zijn veel verschillende dab rigs verkrijgbaar, voornamelijk gemaakt door glasblazers of gespecialiseerde bedrijven die zich willen onderscheiden van de massa merken die zich op de bloeiende cannabisindustrie storten.

De eerste generatie dab rigs werden skillets genoemd en bestonden uit een basis die was ontworpen om te worden verwarmd en waarop het concentraat werd geplaatst. De nieuwe dab rigs bevatten pijpachtige componenten die, wanneer ze tot de juiste temperatuur worden verhit, de terpenen en cannabinoïden op een betere manier verdampen.

Quartz dab rig mondstuk

De nieuwe mondstukken zijn gemaakt van materialen die herhaaldelijk en snel verhit kunnen worden en terugkeren naar een normale temperatuur zonder te barsten. Ze worden vaak gemaakt van titanium, glas, keramiek of kwarts. Terwijl titanium het duurste materiaal is, biedt kwarts de beste weerstand tegen temperatuurveranderingen, terwijl glas het goedkoopste maar minst resistente materiaal is.

Dab-enthousiastelingen discussiëren voortdurend over de vraag of kwarts of titanium beter is. Uiteindelijk is de beste optie vrij subjectief en grotendeels afhankelijk van de prijs die de consument bereid is te betalen voor zijn dab-installatie.

Verschillende mondstukken

Sommige experimentele dab consumenten zijn begonnen met het gebruik van ‘healthstone’ in hun dab. Dit is simpelweg een schijf inerte steen, soms vape slab genoemd, die bestand is tegen hoge en korte temperaturen. Dergelijke stenen zijn in staat om het concentraat te absorberen, dat na verhitting vrijwel onmiddellijk smelt. De steen warmt dan op en het concentraat verdampt binnenin de steen en kan door de gebruiker worden geïnhaleerd. Het grootste nadeel van deze methode is dat het moeilijk is om de steen te wassen om het achtergebleven concentraat te verwijderen.

Healthstone

Gelukkig hebben sommige dab rigs een elektrisch verwarmingsmechanisme voor degenen die niet met fakkels willen spelen. Het grote voordeel is dat je de temperatuur gemakkelijk kunt regelen en de concentraten niet oververhit raken. Met e-nails, zoals ze vaak duurder worden genoemd, kan het maximale potentieel van concentraten worden vrijgegeven, vooral voor medische patiënten.

Er zijn zelfs pen sprays gemaakt voor dabbing. Dit apparaat is ontworpen om extreme temperaturen te weerstaan en produceert een damp die geïnhaleerd kan worden.

Een laatste woord over concentraten

Veel concentraten worden geproduceerd na butaanextractie. De meest gevoelige patiënten kunnen zich wenden tot concentraten geproduceerd zonder oplosmiddelen. Deze extracten bevatten geen butaan of CO2 in hun creatie. De groene goudkoorts heeft eigenaars van apotheken bovendien in de richting van “schone” productie gestuurd.

Cannabisconcentraat

Dabbing kan een effectieve manier zijn voor patiënten die een snelle verlichting van hun symptomen zoeken, of voor een krachtige recreatieve aanpak, vooral voor zeer regelmatige gebruikers die grote doses THC kunnen verdragen.

De komst van talloze merken in dit segment zal dabbing ongetwijfeld populairder maken, waarbij concentraten wellicht toegankelijker worden, zowel qua sterkte als qua prijs.

 

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed