Connect with us

Woordenlijst cannabis

Was

Een soort cannabisconcentraat genoemd naar zijn uiterlijk en textuur. Het ziet er ondoorzichtig uit en heeft een dikke, kneedbare en – surprise, surprise – wax-achtige consistentie.

PUBLICITE

Wat is wax?

Cannabiswax verwijst naar een krachtig cannabisconcentraat dat is geroerd tijdens het extractieproces, waardoor de olie kristalliseert en stolt. De consistentie en textuur van wax kan variëren van kleverig of romig, budder genoemd, tot harder en vlokkeriger, crumble of honingraat genoemd. Hogere kwaliteit was is meestal zachter en heeft een amberkleurige tint.

Voor cannabiskenners en degenen die op zoek zijn naar een intense high met een superieure smaak, kan wax een krachtige psychoactieve ervaring bieden. Met een hoge concentratie cannabinoïden en een gemiddeld THC-gehalte van 60-80% is een kleine hoeveelheid wax al zeer effectief.

Cannabis wax wordt meestal gerookt met behulp van een dab rig, maar kan ook worden verdampt. Het is een concentraat dat gemakkelijk te gebruiken en te verwerken is. In tegenstelling tot shatter valt het niet uiteen in kleine, onbruikbare stukjes en het is steviger dan olie, dat moeilijk vast te houden kan zijn op de nagel van een dab rig.

Hoe wordt wax gemaakt

?
Wax is een soort butaan hasjolie (BHO). Butaangas wordt gebruikt als oplosmiddel om de belangrijkste cannabinoïden en terpenen te extraheren uit cannabisbloemen of trim. Butaan is licht ontvlambaar en onstabiel, en de mogelijkheid van butaanexplosies maakt extractie door amateurs gevaarlijk.

PUBLICITE

Commerciële cannabisextractiefaciliteiten gebruiken apparatuur met een gesloten circuit om veilig cannabisolie te extraheren. Was wordt gemaakt door cannabisbloemen en snijafval in buisjes te steken en deze vervolgens te overspoelen met butaan. Het butaan scheidt de hars (het gewenste deel van de plant) van het ruwe plantmateriaal. Na verschillende stadia van verhitting, condensatie en vacuüm doorspoelen, is het resultaat een kleverig cannabisconcentraat dat afkoelt en uithardt tot een wasachtige substantie.

Hoe wordt wax gebruikt?

Dab rigs kunnen het gebruik van wax makkelijker maken, terwijl de gebruiker de cannabinoïden en terpenen op de juiste manier kan activeren. Dat gezegd hebbende, er zijn vele manieren om wax te roken.

Dab en olie apparaten

Consumenten roken wax meestal met behulp van een dab rig of oil rig, omdat de roker hiermee de effecten vrijwel direct kan voelen. Deze apparaten lijken op waterpijpen, maar zijn speciaal ontworpen voor het gebruik van wax of concentraat.

Wax heeft veel hogere temperaturen nodig dan gewone bloem om te branden. Om wax te dabben wordt een kleine fakkel gebruikt om het kleine gebied dat de nagel wordt genoemd te verhitten tot de gewenste temperatuur. Als de nagel klaar is, kan een bolletje wax worden opgepakt met de dab tool en rond de nagel worden verspreid.

PUBLICITE

Voor de nagel en de dabtool, of dabber, worden hittebestendige materialen zoals kwarts of titanium gebruikt. De wax wordt op het hete oppervlak van de nagel gespoten terwijl de gebruiker de damp inhaleert via het mondstuk.

Sommige rokers kiezen er ook voor om een carburateurkapje te gebruiken. De dop regelt de luchtstroom en verdampt de wax bij een veel lagere temperatuur. Als je klaar bent om te inhaleren, til je de dop op en inhaleer je de damp uit het apparaat.

Dab machines zijn ook verkrijgbaar in elektronisch formaat, waardoor het makkelijker is om de temperatuur te regelen.

Wax styli

Wax vaping is vergelijkbaar met flower vaping. Hoewel vaping hogere temperaturen vereist dan die gebruikt worden voor bloemen, raden experts aan om oververhitting te vermijden. Hogere temperaturen hebben de neiging om dampen te produceren die een beetje sterk smaken, terwijl lagere temperaturen zachte dampwolken produceren met zuiverdere, zoetere smaken.

Om wax te roken, doe je een theelepel wax in de verwarmingskamer van de vaporizer of op de verwarmingsspiralen. Zet vervolgens de vaporizer aan, verwarm hem tot de gewenste temperatuur en inhaleer de damp die in het apparaat wordt geproduceerd.

Twax afdichtingen

Wax is veelzijdig genoeg om op andere manieren te worden ingenomen. Je kunt een klein bolletje wax in een joint, spliff of blunt rollen, waardoor de joint langzamer brandt en een krachtiger effect geeft. Dit wordt een twax joint genoemd en is populair bij mensen die een ouderwetse ervaring willen proberen met een intenser effect.

Je kunt wietwax ook roken door :

  • Met een nectarverzamelaar of een draagbare dabmachine
  • Door het te combineren met bloem in een bang
  • Een dabmes gebruiken

Hoe is wax anders dan andere concentraten?
De familie van cannabisconcentraten is enorm en omvat shatter, wax, hars, hars, suiker, saus, hasj en olie. Alle concentraten zijn extracten die zijn verwerkt om de potentie van de plant te concentreren en bieden een intensere ervaring dan gedroogde cannabisbloemen.

Wat cannabisconcentraten onderscheidt is de textuur en viscositeit van het product. Cannabis wax is ondoorzichtig en kneedbaar, terwijl shatter glanzend, bros en doorschijnend is. De potentie, het aroma en het smaakprofiel van wax kunnen echter identiek zijn aan die van shatter of olie. De consistentie van wax is niet noodzakelijk een indicator voor de smaak of het THC-gehalte.

Variaties in de verwerking na extractie leiden tot deze verschillende consistenties. Wax wordt gevormd door kloppen. Agressief opkloppen leidt tot afbrokkelen, terwijl kort opkloppen leidt tot een romige budder. Wax heeft één duidelijk voordeel ten opzichte van andere concentraten: het is makkelijk te gebruiken, dus beginners kunnen gemakkelijk doseren en roken.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed