Connect with us

Woordenlijst cannabis

Butaan Hasjolie (BHO)

butaan hasjolie (BHO) is een cannabisextract dat wordt geproduceerd door middel van een extractieproces waarbij butaan wordt gebruikt als primair oplosmiddel, en wordt meestal aangeduid met het acroniem BHO. Het omvat verschillende specifieke soorten concentraat, elk gedefinieerd door zijn unieke textuur en consistentie.

PUBLICITE

Dit zijn onder andere badder, was, crumble, sauce, shatter en meer. Het specifieke type concentraat dat wordt gemaakt van BHO hangt af van de gebruikte cannabisvariëteit en de apparatuur en technieken die worden toegepast op het productieproces.

Meer over BHO

Een label met de tekst BHO vertelt slechts een deel van het verhaal van het concentraat en geeft niet noodzakelijkerwijs iets aan over de effecten, potentie of kwaliteit. Het betekent alleen dat het geproduceerd is met butaan.

Vergeet niet dat het uitgangsmateriaal – de gebruikte cannabisplant – bepalend is voor de kwaliteit van het eindproduct. De combinatie van de gebruikte bloem en de zuiverheid van het eindproduct is wat concentraten van hoge kwaliteit onderscheidt van minderwaardige.

De consistentie van BHO wordt grotendeels bepaald door de technieken die tijdens de productie worden gebruikt. Hoewel de extractiemethoden van producent tot producent en van partij tot partij kunnen verschillen, is het doel grotendeels hetzelfde: het leveren van de gewenste eigenschappen van de cannabisplant met zoveel mogelijk smaak, zonder de teer- en asproducerende materialen. Dit doel wordt bereikt door een constante reeks van scheiding en zuivering.

PUBLICITE

Hoe butaan hasjolie consumeren

Net als bij andere cannabisconcentraten zijn er verschillende manieren om BHO te consumeren. dabben is waarschijnlijk de meest gebruikelijke.

Om te dabben begin je met het voorverwarmen van de nagel met een kleine gasbrander tot de optimale temperatuur is bereikt. Schep met het platte uiteinde van een dabber tool een dotje van je BHO-concentraat en leg dit voorzichtig op de nagel. Wanneer de BHO in contact komt met de hete nagel, verdampt het onmiddellijk. Plaats een dop over de nagel om de damp op te vangen en inhaleer door het mondstuk, waarbij de damp omhoog wordt gezogen door de waterkamer.

Naast het gebruik van een dab rig, kun je ook genieten van BHO met behulp van kleine penverdampers. Bij deze apparaten wordt een kleine hoeveelheid BHO in een verwarmingskamer geplaatst. Na het indrukken van een knop wordt de kamer elektronisch verwarmd dankzij een ingebouwde batterij. Wanneer het heet genoeg is om de BHO te verstuiven, zet je het uiteinde op je lippen en trek je.

Tot slot verwijst twaxen naar het rollen van BHO wax of shatter in een touwtje, dat je vervolgens om een blunt of joint wikkelt voor extra kracht. Op dezelfde manier kun je een stukje BHO wax of shatter afbreken en gebruiken als krachtige garnering voor een flower bowl of het om een joint of blunt rollen.

PUBLICITE

Hoe bewaar je BHO

Als BHO verkeerd wordt bewaard, kan het gaan degraderen en zijn textuur, smaak of potentie verliezen. Om dit te voorkomen moet je marihuana extracten altijd bewaren in een luchtdichte, lichtdichte verpakking in een koele omgeving. Om ervoor te zorgen dat BHO zo lang mogelijk vers en krachtig blijft, moet je het beschermen tegen hoge temperaturen, vochtigheid, zuurstof, ultraviolette straling en direct zonlicht.

Vergeet niet dat warmte de vijand is. Het activeert de cannabinoïden en terpenen, en dit zou alleen moeten gebeuren op het moment van consumptie, niet wanneer het in een container ligt te rusten. Dispensariums, rookwinkels en veel online shops bieden bewaaraccessoires aan, zoals siliconen containers, om BHO te bewaren. Wat je ook gebruikt, doe je best om je BHO te bewaren in een luchtdichte verpakking, uit de buurt van direct licht en extreme temperaturen.

Waarom houden mensen van BHO?

De meeste BHO fans kiezen het simpelweg omdat ze van kruidenconcentraten houden – die over het algemeen veel meer THC bevatten dan bloem – en ook omdat het vapen van concentraten schonere, robuustere smaken en aroma’s oplevert dan het verbranden van bloem.

Een ander verkoopargument is dat BHO-concentraten in sommige gevallen betaalbaarder zijn dan concentraten die met andere methoden zijn gemaakt, zoals kooldioxide-extractie en andere populaire technieken. Hoewel BHO zeker consistente producten kan produceren, is het niet zo schoon, puur of veilig als andere nieuwere en aantoonbaar meer geavanceerde technieken. Dit kan interessant zijn voor consumenten die op zoek zijn naar een meer betaalbare dabbing-optie, of die zich minder zorgen maken over het productieproces.

Is BHO veilig?

BHO brengt een zeker inherent risico met zich mee voor zowel producenten als consumenten.

Aan de productiekant heeft het risico te maken met de vluchtigheid en brandbaarheid van butaan, dat gevaarlijk kan worden als een producent niet weet hoe hij met deze chemische stof moet omgaan en als BHO wordt geproduceerd met onveilige apparatuur. Butaan is een licht ontvlambare stof en de productie van hasjolie is extreem gevaarlijk als het wordt uitgevoerd door onervaren technici met ongeschikte apparatuur en slecht uitgeruste faciliteiten.

En aan de kant van de consument zijn er gezondheidsproblemen door de mogelijkheid dat er butaanresten achterblijven in het uiteindelijke extract.

De geschiedenis van BHO

De jaren 1970 markeerden het begin van een nieuw tijdperk in de productie van haschisch.

BHO is niet het eerste cannabisextract. Beschavingen over de hele wereld scheiden al duizenden jaren harsklieren en trichomen van cannabisplanten. Tegen 900 na Christus had hasj zich over heel Arabië verspreid.

De introductie van een extractiemiddel was een nieuwe innovatie die werd gedocumenteerd in D. Gold’s publicatie uit 1971, Cannabis Alchemy: The Art of Modern Hashmaking, wat de eerste keer was dat deze procedure werd uitgelegd aan het grote publiek. Het boek van D. Gold bood een handleiding voor de ambachtelijke productie van extracten op basis van oplosmiddelen, maar ook voor de massaproductie ervan. In die tijd werd butaan echter nog niet als oplosmiddel gebruikt. Dit zou later, in de jaren 1990, wel het geval zijn.

Op 1 mei 1999 voegde Indra Gurung (echte naam John Henry Davis) instructies toe aan de Erowid website over hoe je “een blad afval in minuten in olie kunt veranderen”. Het was de eerste keer dat butaan werd genoemd als oplosmiddel voor cannabisextractie en Gurung patenteerde zelfs zijn Oil and Fat Extraction Apparatus. Wat Gurung niet had voorzien was de golf van ongelukken die volgde op de publicatie van zijn gevaarlijke procedure.

Conclusie: probeer dit niet thuis.

Het tijdperk van de open blast

Nadat Gurung “Hash Honey Oil” had bijgedragen aan The Vault of Erowid, volgde een razernij in het maken van BHO.

De uitdrukking “open blasting” verwijst naar cannabisconcentraten die worden gemaakt zonder een gesloten kringloopsysteem, dat de extractors beschermt door de oplosmiddelen binnen te houden. Hobbyisten die thuis probeerden BHO-concentraten te maken, stelden butaangasdampen bloot aan hun geïmproviseerde laboratoriumomgeving, wat vaak explosies veroorzaakte met ernstig letsel of de dood tot gevolg.

Zelfgemaakte apparaten zijn niet alleen extreem gevaarlijk, maar ook veel minder efficiënt. Hoewel open systemen vrij eenvoudig in elkaar gezet kunnen worden, zijn ze op de lange termijn duurder dan een systeem met een gesloten circuit. Er zijn 80 standaard butaancilinders nodig om de verbindingen uit 2,5 kg plantaardig materiaal te halen, vergeleken met 32 cilinders in een gesloten circuit. Afgezien van de kosten is stralen in de open lucht extreem gevaarlijk en zonder de juiste apparatuur een recept voor explosies.

Bovendien produceerden degenen die het overleefden om hun eigen BHO te maken vaak ‘poepsoep’, de bijnaam die wordt gegeven aan laagwaardige BHO-extracten die vol zitten met giftig mercaptan. Toen deze extracten op de markt kwamen, hadden consumenten geen idee wat ze in huis haalden vanwege hun ongelijke consistentie. Deze oliën waren gehuld in mysterie en zaten vol verontreinigingen, waaronder restanten butaan.

Veiligheid en regelgeving

BHO bleef zich ontwikkelen en al snel begonnen extractors de juiste apparatuur te gebruiken om te voorkomen dat butaandampen in het milieu terecht zouden komen. De gesloten-circuit extractie was een game-changer voor BHO. Steeds meer cannabisbedrijven hebben hun faciliteiten uitgerust met dit soort machines en tegenwoordig hebben de meeste wetgevers de productie in een gesloten circuit verplicht gesteld voor cannabisfabrikanten met een vergunning.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed