Connect with us

Woordenlijst cannabis

Wat is een dab rig en hoe werkt het?

Dab Rig

Het dabben heeft de manier waarop cannabis wordt geconsumeerd grotendeels veranderd. Een paar jaar geleden was dabben nog discreet en vertrouwelijk, maar nu wordt het steeds populairder onder patiënten voor wie een medische aandoening grote doses THC vereist of onder recreatieve gebruikers die zowel willen consumeren zonder verbranding als het meeste willen halen uit terpenen en andere cannabinoïden.

PUBLICITE

De beste manier om geconcentreerde cannabis te consumeren is met een dab rig. Het proces lijkt misschien ingewikkeld voor sommigen, maar is eigenlijk heel eenvoudig. Je moet het een beetje leren, maar als je het eenmaal onder de knie hebt, kun je alleen nog maar genieten.

Wat is een dab rig?
Een dab rig is een waterpijp of bong die meestal wordt geleverd met een spijker (een nagel) en een koepel. De dome wordt gebruikt om de damp op te vangen en terug te sturen naar de dab rig. Tegenwoordig worden sommige nagels zonder koepel gebruikt, ze worden domeless genoemd en circuleren de stoom door een systeem van gaatjes in de nagel. Nagels kunnen gemaakt zijn van glas, titanium (de meest gebruikte) of keramiek.

Dabs-gebruikers verhitten de nagel tot een hoge temperatuur met een brander (zoals die gebruikt worden voor crème brûlée) en laten de nagel 10 tot 30 seconden afkoelen. Vervolgens plaatsen ze hun concentraat op de nagel met behulp van een dabber (een kleine spatel). Het concentraat komt dan in contact met het oppervlak van de eerder verwarmde nagel en begint te koken en vervolgens vloeibaar te worden en te verdampen. Wanneer er stoom ontstaat, is dit het juiste moment om te inhaleren.

Dabben op hoge temperatuur

Er zijn twee methoden om te dabben. De methode op hoge temperatuur is de eenvoudigste. Het concentraat wordt op de nagel aangebracht, die ongeveer tien seconden is afgekoeld. Het verdampt snel en alles wordt in één keer opgebruikt. Sommige mensen vinden deze methode nogal hard voor de longen en keel en geven de voorkeur aan dabbing bij lage temperatuur.

PUBLICITE

Dabben bij lage temperatuur

Deze methode is iets complexer, maar brengt over het algemeen meer van de smaken van de plant tot uiting met een mildere damp. Het wordt bijna altijd gedaan met een nagel en een koepel. De nagel moet worden verwarmd en vervolgens voor een langere periode worden afgekoeld (tussen 30 en 45 seconden, afhankelijk van de methode). Zodra het concentraat is neergedaald en niet meer borrelt, plaats je de koepel op de nagel totdat het is verdampt. Je kunt dan inhaleren. Liefhebbers van lage temperatuur prijzen deze methode voor de kwaliteit van de aroma’s die het produceert.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed