Connect with us

Producten en hoe ze te eten

Tinctuur van cannabis: wat is het?

Recept voor cannabistinctuur

Cannabistincturen zijn niet per se de populairste manier om cannabis te consumeren. Toch stellen ze je in staat om alle therapeutische voordelen van cannabis te behouden, zonder de schadelijkheid van verbranding. Als je nog nooit van cannabisgordels hebt gehoord, doe dan nu een inhaalsessie.

PUBLICITE

Wat is een cannabistinctuur

?
Cannabistincturen worden veel dingen genoemd: soms groene draak of groene draak, gouden draak of drakenadem. Maar het heeft niets te maken met Games of Thrones: het zijn in de eerste plaats op alcohol gebaseerde cannabisextracten.

Cannabistincturen maken al heel lang deel uit van de farmacopee, tot 1942 in de Verenigde Staten, 1977 in Australië en de jaren 1970 in het Verenigd Koninkrijk. Destijds was het de populairste manier om cannabis te consumeren voor therapeutische doeleinden, totdat er andere alternatieven opkwamen (intraveneuze, in water oplosbare pijnstillers, opioïden, etc.).

Tincturen worden over het algemeen sublinguaal toegediend, wat zorgt voor een snelle reactie, waarbij het veneuze bloed van het mondslijmvlies direct in de vena cava superior terechtkomt. Afhankelijk van het mengsel worden de effecten tussen 10 en 45 minuten na consumptie gevoeld.

De geschiedenis van tincturen

De eerste officiële vermelding van het gebruik van cannabistincturen in de westerse geneeskunde verscheen in een medisch tijdschrift in 1843. Het artikel bevatte een recept, dus het duurde niet lang voordat apothekers en fabrikanten van patentgeneesmiddelen begonnen met het maken en verkopen van tincturen.

PUBLICITE

Een paar jaar later, in 1851, verschenen tincturen voor het eerst in de United States Pharmacopoeia – een almanak met een lijst van medicijnen, hun effecten en gebruiksaanwijzingen – onder de naam Extractum Cannabis Purificatum, oftewel “gezuiverd extract van Indiase hennep”.

Tincturen waren zo’n geaccepteerde vorm van geneeskunde dat in het Verenigd Koninkrijk de lijfarts van koningin Victoria een tinctuur van cannabis voorschreef om haar menstruatiekrampen te verlichten. De arts schreef: “Wanneer het zuiver en zorgvuldig wordt toegediend, is [cannabis] een van de meest waardevolle medicijnen die we bezitten.”

In de VS werd het bezit en de overdracht van cannabis zo zwaar belast door de Marihuana Tax Act van 1937 dat het vrijwel verboden werd en vier jaar later werd cannabis uit de Amerikaanse farmacopee geschrapt.

Waarom gebruiken patiënten cannabistincturen?
Medische patiënten die cannabis gebruiken geven over het algemeen de voorkeur aan een andere consumptie dan verbranding, om voor de hand liggende gezondheidsredenen. De alternatieven zijn dan de consumptie van ruimtevoedsel of het aanbrengen van transdermale pleisters.

PUBLICITE

Het voordeel van tincturen is dat ze zeer weinig calorieën bevatten, vergeleken met edibles.

Tincturen kunnen ook aan vrijwel alles worden toegevoegd: smoothies, sappen, desserts, sauzen, soepen of zelfs ijs. Ze zijn ook lang houdbaar als ze koel en donker bewaard worden.

Hoe worden cannabistincturen gemaakt?
Er zijn verschillende recepten voor cannabistincturen. Tincturen worden over het algemeen gemaakt door gedroogde en gedecarboxyleerde cannabisbloemen 10 dagen te weken in alcohol (brandy of ethylalcohol tussen 96 en 99%) in een glazen container, en vervolgens een deel van het oplosmiddel te laten verdampen om het product verder te concentreren. De THC, CBD en andere cannabinoïden lossen dan op in de alcohol en het resultaat is een groene vloeistof. Er kan een klein depot op de bodem van de container achterblijven. Een eenvoudige filtratie, bijvoorbeeld met een koffiefilter, zal dit verwijderen.

Net als ruimtevoedsel kan Green Dragon behoorlijk krachtig zijn. Om onaangename verrassingen te voorkomen, raden Amerikaanse artsen aan om te beginnen met 1 ml onder de tong, de effecten te observeren en bij te stellen.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed