Connect with us

De plant en zijn verbindingen

Wat is THCV (tetrahydrocannabivarine)?

THCV

De THCV of tetrahydrocannabivarine is een cannabinoïde die andere effecten biedt dan de nu bekende THC en CBD.

PUBLICITE

Omdat de molecuulformule vrij veel lijkt op die van zijn neefje THC, binden de twee stoffen zich aan de CB1-receptoren op ons endocannabinoïde systeem. Gecombineerd zorgen ze voor effecten die vaak worden gevonden in cannabis sativa-variëteiten.

Het psychoactieve effect van THCV

Het werkt een beetje zoals mango door het makkelijker te maken voor THC om CB1-receptoren te bereiken. Het versterkt de euforische sensatie die THC geeft gedurende de helft van de werkingstijd, wat de snelle stijging en daling met zich meebrengt wanneer het wordt gemetaboliseerd. Het wordt gevonden in de Sativa variëteit omdat het een meer energieke en euforische high geeft dan soorten met lagere THCV-niveaus.

Er wordt gedacht dat het de oorzaak is van de langzamere “foncedalle” die deze soorten geven. l blokkeert ook twee beruchte negatieve effecten van THC: onmiddellijk geheugenverlies en verhoogde bloedstroom.

Een veelbelovende medicinale toekomst

Onderzoek richt zich voornamelijk op de medicinale effecten van THCV. Naast een behandeling voor obesitas, zou het helpen bij het reguleren van insuline en bloedsuikerspiegel voor diabetici. GW Pharmaceuticals heeft al behandelingen tegen zwaarlijvigheid op de markt gebracht op basis van cannabis met een hoog THCV-gehalte. Het laboratorium brengt ook ontstekingsremmende en anti-epileptische behandelingen op de markt waarbij gebruik wordt gemaakt van deze variëteiten.

PUBLICITE

Er zijn ook een aantal andere interessante toepassingen, zoals het verminderen van angstaanvallen veroorzaakt door posttraumatische stressstoornis. Er lopen ook proeven om de ziekte van Alzheimer en Parkinson te behandelen, met name om tremoren te verminderen. Het is nog onduidelijk of het de psychotische stoornissen die leiden tot schizofrenie kan verminderen. Sommige onderzoekers zien het als een stimulans voor de botontwikkeling, wat effectief zou kunnen zijn bij de behandeling van osteoporose

Wetenschappers proberen nu THCV te isoleren van zijn neef THC. Op deze manier zouden patiënten bijna identieke behandelingen kunnen krijgen, maar zonder de psychoactieve effecten.

Anticonvulsivum: In een beoordeling uit 2015 gepubliceerd in het Journal of Clinical Pharmacy and Therapeutics werd geconcludeerd dat THCV mogelijk aanvalsactiviteit bij epileptische personen kan verminderen.

Onti-inflammatoir: Een 2010 studie gepubliceerd in het British Journal of Pharmacology ontdekte dat THCV ontstekingen en daarmee gepaard gaande pijn bij muizen verminderde.

PUBLICITE

Eetlustremmend en glucoseregulator: Een overzicht van bestaande onderzoeken gepubliceerd in 2020 door het Journal of Cannabis Research geeft aan dat THCV de eetlust onderdrukt en de bloedglucose controleert. De onderzochte studies keken naar obesitas en diabetes bij mensen en muizen.

Botgroeistimulans: THCV is een van de cannabinoïden die de gezondheid en genezing van botten kunnen bevorderen, volgens een onderzoek uitgevoerd op weefselmonsters en gepubliceerd in 2007 door Calcified Tissue International.

Neuroprotectief: Een 2020 studie bij muizen, gepubliceerd in het tijdschrift Neurobiology of Disease, concludeerde dat THCV neuroprotectieve eigenschappen had die nuttig zouden kunnen zijn bij de behandeling van de ziekte van Parkinson. Een ander onderzoek uit 2020, gepubliceerd in het British Journal of Pharmacology, gaf aan dat THCV potentieel had bij de behandeling van neuro-inflammatie en de ziekte van Huntington.

Welke cannabisvariëteiten bevatten THCV?

THCV is in relatief lage concentraties aanwezig in de meeste cannabissoorten. Er zijn echter een handvol soorten waarvan bekend is dat ze hoge concentraties bevatten. Tot deze soorten behoren Afrikaanse sativa’s zoals Durban Poison, Red Congolese en andere lokale variëteiten.

Andere soorten met een hoog THC-gehalte zijn onder andere:

  • Doug’s Varin
  • GSC (voorheen bekend als Girl Scout Cookies)
  • Jack the Ripper
  • Pineapple Purps
  • Krachtcentrale
  • Skunk #1
  • Tangie

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed