Connect with us

Producten en hoe ze te eten

Wat is bubble hash?

Bubbelstamp

Nu cannabis overal ter wereld wordt gelegaliseerd, zijn legale consumenten op zoek naar nieuwe, lekkerdere en zuiverdere producten. Een van de populairste producten op de markt is dan ook bubble hash.

PUBLICITE

Kenners gebruiken het al jaren, maar voor de meeste mensen is het een nieuw product. Nog nooit bubble hasj geprobeerd? Geen probleem. Hier is een korte handleiding om te begrijpen wat bubble hash is, hoe het wordt gemaakt en hoe je ervan kunt genieten als je de volgende keer in Amsterdam of Barcelona bent.

Een korte geschiedenis van de bubble hash

Bubble hasj verscheen voor het eerst in de cannabisscene halverwege de jaren 90 en bereikte het hoogtepunt van zijn populariteit in het begin van de jaren 2000. De uitdrukking “als het geen bubbel is, is het de moeite niet waard” werd rond deze tijd populair. De topklasse bubble hasj doet precies dat: het bubbelt tot een vloeibare, stomende toestand.

Het maken van bubble hash is nog steeds een veelgebruikte extractiemethode, hoewel de wijdverspreide beschikbaarheid ervan is afgenomen met de komst van andere zelfgemaakte concentraten, zoals butaan hasjolie (BHO) en rosin.

Wat is bubble hash?
Zoals je misschien al geraden hebt, is bubble hash een soort haschisch, d.w.z. geconcentreerde cannabis waarvan de vorm varieert afhankelijk van de extractiemethode of de gebruikte delen van de plant.

PUBLICITE

Bubble hasj is cannabis in zijn puurste vorm, omdat het wordt gemaakt door de cannabinoïden van de plant te scheiden en alleen die te gebruiken. Ze worden meestal geëxtraheerd met een zeef, die alleen de THC-verrijkte verbindingen van de plant doorlaat (en andere cannabinoïden natuurlijk).

Waarom wordt het bubble hash genoemd? Omdat er zich bij verhitting bellen vormen op het oppervlak. De naam zou ook kunnen verwijzen naar de bubbelzakken die in het productieproces worden gebruikt om het plantmateriaal te scheiden van de trichomen die apart worden gelegd om de bubble hash van te maken.

Bubble hasj kan worden gemaakt met verschillende cannabisvariëteiten om effecten en smaken te mengen. Afhankelijk van de ingrediënten kan bubble hash variëren van bruin/zwart tot heel groen of geel, en kan hij heel compact en hard zijn of veel romiger en gladder. Geen enkele kleur of textuur is beter dan een andere, het hangt allemaal af van wat je lekker vindt.

Hoe bubble hasj wordt gemaakt

Het proces om bubble hasj te maken is vrij eenvoudig, hoewel de details kunnen variëren afhankelijk van voorkeur. Het proces begint met het extraheren van de harskoppen (bekend als trichomen, die eruit zien als kleine haartjes op cannabisplanten) uit de wietkoppen. Door een zeef te gebruiken, worden de harsklieren gescheiden en kunnen ze tot een poeder worden vermalen, waardoor de olie in de hars aan het poeder blijft kleven.

PUBLICITE

De methoden voor deze extractie variëren. Het kan worden uitgevoerd zonder oplosmiddelen, met behulp van water en ijs, of zelfs droog ijs. Andere producenten gebruiken oplosmiddelen zoals butaan, die extra problemen opleveren om uiteindelijk een zuiver en veilig product te hebben.

Hoe wordt bubble hash gerookt?
Het juiste antwoord is: hoe je maar wilt! Bubble hasj is een zeer veelzijdig product en iedereen gebruikt het op een andere manier. Over het algemeen wordt bubble hasj verhit en vervolgens wordt de rook of damp geïnhaleerd.

Waterpijp of waterpijp: met behulp van een klein metalen of glazen filter kan bubble hasj worden geconsumeerd met een pijp om de rook te inhaleren die ontstaat door verhitting

Vaporisator: sommige vaporisers zijn geschikt voor zowel gedroogde kruiden als concentraten

Joint: gemengd met een paar toppen of tabak is dit de voorkeursmethode van veel consumenten, hoewel het ook de meest schadelijke is

Hot nail: hierbij wordt bubble hash op een verwarmde nagel gelegd en wordt de rook die ontstaat ingeademd. Er kan ook een bubbler schar worden gebruikt.

Bubble hasj kan ook worden gebruikt in edibles voor mensen die het niet lekker vinden door het te roken of te vapen.

Hoe beoordeel je de kwaliteit van bubble hash

Bubble hasj wordt over het algemeen beoordeeld op zijn vermogen om te bubbelen. ‘Full Melt’ bubble hasj bubbelt het beste, totdat het ‘volledig gesmolten’ is, en wordt beschouwd als de gouden standaard voor bubble hasj. Het laat witte as achter en kan bubbelen tot het volledig vloeibaar is of verdampt.

Als bubble hasj plantenresten bevat, kan dit het vermogen om volledig te koken verminderen, waardoor de algehele waardering ook lager uitvalt. Bubbel hasj wordt beoordeeld op een schaal van zes sterren, waarbij zes sterren staat voor het absolute ‘beste’. De hoogst gewaardeerde bubble hasj is waarschijnlijk van de fijnste microns en gemaakt van kwaliteitsbloemen en/of harsresten.

De grovere microns laten misschien wat plantmateriaal door, maar laten ook de grotere trichomen in hun geheel door. Naarmate de microns kleiner worden, worden de kleinere trichomen en trichome-stukjes eruit gezeefd, terwijl de geïsoleerde trichome-koppen en -stengels erdoorheen gaan. Dit betekent dat de fijnere microns weliswaar betere bubbels produceren door het gebrek aan plantaardig materiaal, maar niet noodzakelijkerwijs een krachtiger product.

Zodra het vocht uit de gezeefde en verzamelde hasj is verdampt en het gedroogd is, wordt bubble hasj vaak tegelijk met de bloem geconsumeerd. Een populaire methode om het op deze manier te gebruiken is om de hasj in kleine balletjes te rollen en ze in een bubble bong boven wat wiet te plaatsen.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed