Connect with us

Woordenlijst cannabis

Nug

Een door de cannabisindustrie aangepaste term om te verwijzen naar de gemanicuurde bloemen van de cannabisplant. Nugs zijn het rookbare deel van colas dat gewoonlijk de bloem wordt genoemd. De term wordt ook gebruikt als slang om hoogwaardige cannabis aan te duiden.

PUBLICITE

Oorsprong

Hoewel er geen definitief antwoord is op de vraag waar de term ‘nug’ vandaan komt – of hoe het is ingeburgerd in de cannabiscultuur – is de meest waarschijnlijke verklaring dat het een verkorte versie is van de term ‘nugget’. Oorspronkelijk werd het woord ‘nugget’ gedefinieerd als een klein stukje goud of een ander edelmetaal, maar uiteindelijk werd de term uitgebreid naar kleine stukjes van andere stoffen, waaronder cannabis.

Naast het beschrijven van de grootte en vorm van cannabisbloemen, kan de term ‘nug’ ook verwijzen naar de kwaliteit van de cannabis. Nug is een term die cannabis consumenten over het algemeen gebruiken om cannabisbloemen van hoge kwaliteit te beschrijven. Het tegenovergestelde van nug is “schwag”, of cannabis van lage kwaliteit.

Nugs zijn de grootste cola’s in de cannabisplant en hebben een veel hogere relatieve dichtheid van trichomen dan bladeren en stengels of peduncles. Nadat de cola is geoogst, worden de nugs verwijderd en gemanicuurd om eventuele bladeren of stengels te verwijderen. De gedroogde en verwerkte nugs worden verkocht voor consumptie.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed