Connect with us

Cannabis en je lichaam

Endocannabinoïde

Endocannabinoïden zijn een klasse van natuurlijk voorkomende lipofiele moleculen die aanwezig zijn in mensen en alle dieren. Deze chemische stoffen werken samen met het endocannabinoïde systeem, een zenuwachtig signaalsysteem dat in alle dieren aanwezig is en dat verantwoordelijk is voor het behoud van de homeostase in het lichaam.

PUBLICITE

Door zich te binden aan endocannabinoïde receptoren zorgen endocannabinoïden voor het evenwicht van verschillende lichaamsfuncties, zoals slaap, stemming, geheugen, pijn, leren, ontstekingen en honger. Endocannabinoïden zijn te onderscheiden van fytocannabinoïden, die van nature aanwezig zijn in de cannabisplant.

“De endocannabinoïde anandamide staat bekend als de gelukzaligheidsmolecule.

“Endocannabinoïden houden mijn lichaam in balans.”

Wat zijn endocannabinoïden?

Endocannabinoïden, ook wel endogene cannabinoïden genoemd, zijn een klasse van natuurlijk voorkomende lipofiele moleculen die in mensen en alle dieren voorkomen. Deze chemische stoffen werken samen met het endocannabinoïde systeem, een belangrijk systeem bij mensen en dieren dat verantwoordelijk is voor het reguleren van homeostatische activiteit, of het handhaven van het evenwicht van bepaalde lichaamsfuncties.

PUBLICITE

Het endocannabinoïde systeem bestaat uit cannabinoïde receptoren zoals CB1 en CB2, endocannabinoïden die kunnen binden aan deze receptoren en ze activeren, zoals anandamide en 2-AG, en enzymen die endocannabinoïden uit het lichaam verwijderen.

Wat doen endocannabinoïden?
Endocannabinoïden fungeren als boodschappers in ons endocannabinoïde systeem. Eenmaal geproduceerd door het lichaam, binden ze zich aan een endocannabinoïde receptor en veroorzaken een verandering in een lichaamsfunctie, voordat ze snel uit het lichaam worden geëlimineerd.

Endocannabinoïden kunnen cannabinoïde receptoren activeren om een aantal verschillende functies in het lichaam te moduleren, waaronder slaap, stemming, geheugen, pijn, leren, ontsteking, energie, immuunrespons, spiercontrole, honger en lichaamstemperatuur.

Wat is het verschil tussen endocannabinoïden en fytocannabinoïden?
Terwijl endocannabinoïden van nature door het lichaam worden geproduceerd, kan een andere categorie cannabinoïden ook samenwerken met het endocannabinoïde systeem: fytocannabinoïden, die worden geproduceerd door de cannabisplant.

PUBLICITE

Fytocannabinoïden hebben een structuur die opvallend veel lijkt op die van onze natuurlijke endocannabinoïden, waardoor ze zich gemakkelijk binden aan endocannabinoïde receptoren en veranderingen teweegbrengen in veel van de functies die het endocannabinoïde systeem in balans houdt.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed