Connect with us

Woordenlijst cannabis

Gefeminiseerde zaden

Gefeminiseerde zaden worden geselecteerd om alleen vrouwelijke planten voort te brengen, in tegenstelling tot gewone zaden die 50% kans hebben om mannelijke planten voort te brengen.

PUBLICITE

Afgezien van het feit dat mannelijke cannabisplanten stuifmeelzakjes produceren in plaats van bloemen, kan de aanwezigheid van mannelijke planten rondom vrouwelijke planten een hele oogst verpesten. Mannelijke planten bestuiven namelijk de toppen van jonge vrouwelijke planten. Wanneer dit gebeurt, zitten de bloemen vol met zaden, waardoor hun kwaliteit en waarde afneemt.

Kwekers en kwekers hebben gefeminiseerde cannabiszaden ontwikkeld om deze uitdagingen het hoofd te bieden. Door de kans te vergroten dat al je zaden vrouwelijke planten produceren, elimineer je de mogelijkheid dat je een mannelijke plant krijgt die geen bloemen produceert en dat een mannelijke plant per ongeluk vrouwelijke planten bestuift die bloemen dragen.

Hoe kom je aan gefeminiseerde zaden

?
Gefeminiseerde cannabis zaden zijn heel gewoon. Je kunt gefeminiseerde cannabis zaden online kopen bij zadenbanken over de hele wereld. En als je ergens woont waar thuisteelt legaal is, kun je bij de meeste apotheken gefeminiseerde zaden kopen. Je kunt zaden ook zelf feminiseren, maar voor de beste gefeminiseerde zaden koop je ze van een gerenommeerde kweker of zadenbank.

Hoe worden cannabis zaden gefeminiseerd?

Gefeminiseerde cannabis zaden worden gemaakt door middel van genetische manipulatie. Dit houdt in dat vrouwelijke planten worden aangezet om stuifmeel te produceren. Normaal gesproken produceren alleen mannelijke planten stuifmeel, maar als je een vrouwelijke plant stuifmeel kunt laten produceren, dan krijg je stuifmeel dat alleen vrouwelijke chromosomen bevat. Er zijn verschillende manieren om dit te bereiken:

PUBLICITE
  • Spuit een vrouwelijke plant in met colloïdaal zilver terwijl ze groeit en overgaat in de bloeifase. Deze chemische stof stimuleert de groei van stuifmeelzakjes en omdat dit stuifmeel van een vrouwelijke plant komt, draagt het vrouwelijke chromosomen. Wanneer de plant stuifmeel begint te produceren, kun je dit gebruiken om de bloemen van een gewone vrouwelijke cannabisplant te bestuiven. Deze bestoven bloemen zullen gefeminiseerde zaden produceren.
  • In een proces dat erg lijkt op de colloïdaal zilver methode, besproei je een jonge vrouwelijke cannabisplant met zilverthiosulfaat. Deze chemische stof onderdrukt de productie van ethyleen, wat nodig is voor het bloeiproces. Door je vrouwelijke plant te voeden met zilverthiosulfaat, stimuleer je de plant om stuifmeel te produceren, dat gebruikt kan worden om andere vrouwelijke planten te bestuiven en gefeminiseerde cannabiszaden te produceren.
  • De derde methode staat bekend als ‘rodelisatie’. Dit is een volledig natuurlijke techniek, hoewel het niet zo consequent het gewenste resultaat oplevert als colloïdaal zilver of zilverthiosulfaat. Rodelisatie maakt gebruik van een natuurlijk proces waarbij een onbestoven vrouwelijke plant soms op organische wijze haar eigen stuifmeelzakjes produceert. Dit is de laatste poging van de plant om zich voort te planten. Met deze methode dwing je een vrouwelijke plant om lang genoeg in de bloeifase te blijven zodat het zelfbestuivingsmechanisme van de plant wordt geactiveerd. Als dit gebeurt, kun je het stuifmeel van de vrouwelijke plant gebruiken om de bloemen van een normale vrouwelijke plant te bestuiven

Wat is het verschil tussen autoflowering zaden en gefeminiseerde zaden?
De autoflowering zaden zijn gekweekt om in de bloeifase te gaan zonder dat er lichtveranderingen nodig zijn om de bloemproductie te activeren. Het feit dat cannabis zaden zaden zijn heeft niets te maken met wanneer de planten in de bloeifase komen. Gefeminiseerde cannabis zaden zijn gekweekt om alleen vrouwelijke planten te produceren.

Zijn gefeminiseerde zaden gegarandeerd vrouwelijke planten?
Hoewel gefeminiseerde zaden over het algemeen alleen vrouwelijke planten produceren, is er geen 100% garantie of je nu gefeminiseerde zaden koopt of ze zelf maakt. Soms kan een gefeminiseerd zaadje een mannelijke plant worden. Daarom is het een goed idee om je planten tijdens de groei goed in de gaten te houden. Als je ziet dat zich stuifmeelzakjes beginnen te vormen, verwijder de plant dan voordat ze per ongeluk bestuift en je vrouwelijke planten ruïneert.

Produceren gefeminiseerde zaden zaden zaden?
In theorie zouden planten van gefeminiseerde zaden geen zaden moeten produceren. Het zouden alleen vrouwelijke planten moeten worden en onbestoven vrouwelijke planten produceren toppen in plaats van zaden. Cannabisplanten produceren zaden wanneer de bloemen van een vrouwelijke plant worden bestoven door stuifmeel van een mannelijke plant. Als er geen mannelijke planten zijn, zou er geen stuifmeel moeten zijn en dus ook geen zaadproductie. Als je een vrouwelijke plant echter dwingt om te lang in de bloeifase te blijven, is alles verloren en kun je eindigen met een rodelisatie, zoals hierboven te zien is.

Zijn reguliere zaden beter dan gefeminiseerde zaden?
Het kweken van cannabis hangt af van je doelen en voorkeuren. Er is geen inherente reden waarom reguliere vrouwelijke wietzaden beter zouden zijn dan gefeminiseerde zaden. Dat gezegd hebbende, gefeminiseerde zaden :

PUBLICITE
  • Maximaliseer de opbrengst door het risico op het produceren van een onbruikbare mannelijke plant te verminderen
  • Beperk het risico dat een mannelijke plant per ongeluk vrouwelijke planten bestuift
  • Vereenvoudig het kweekproces door onverwachte mannelijke planten veel minder waarschijnlijk te maken
  • In veel opzichten kunnen gefeminiseerde zaden een goede optie zijn voor nieuwe kwekers, omdat ze een deel van het giswerk wegnemen en de druk verminderen om ongewenste mannelijke planten snel en nauwkeurig te identificeren en uit te roeien. Er zijn echter geen garanties en nieuwe kwekers moeten nog steeds hun huiswerk doen en weten hoe ze een mannelijke cannabisplant kunnen herkennen.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed