Connect with us

Woordenlijst cannabis

Fenotype jacht

Fenotypejagen is het proces van het doorzoeken van vele planten van een bepaalde variëteit om er een te vinden (een fenotype) met de dominante kenmerken die de kweker wenst. Deze kenmerken omvatten, maar zijn niet beperkt tot, kleur, smaak, geur en cannabinoïdegehalte, maar ook groeikenmerken zoals resistentie tegen ongedierte, totale hoogte, totale bloeitijd en gemiddelde opbrengst.

PUBLICITE

Hoe stabiliseer je een variëteit

Door te zoeken naar een fenotype met specifieke kenmerken en dit te kruisen met een fenotype met andere kenmerken, zijn kwekers in staat om (gedurende meerdere generaties) de soort te stabiliseren zodat deze de gewenste kenmerken van elk ouderzaad heeft.

Een andere toepassing van fenotypejagen om een soort te stabiliseren zou zijn dat een kweker twee soorten kruist om een nieuwe soort te creëren en het beste fenotype uit de nieuwe soort kiest om met zichzelf te kruisen. Sommige nieuwe stammen zijn stabieler dan andere. Stabiele stammen hebben de neiging om minder fenotypes te produceren, wat leidt tot meer voorspelbare resultaten bij het kweken van de variëteit.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed