Connect with us

De plant en zijn verbindingen

De verschillende stadia in de groei van een cannabisplant

Het is puur uit botanische nieuwsgierigheid dat we vandaag de verschillende stadia in de levenscyclus van de cannabisplant gaan beschrijven. Elke fase vereist verschillende niveaus van licht, voedingsstoffen en water. Er zijn vier hoofdstadia:

PUBLICITE

Kieming

Ontkiemen, zoals de naam al doet vermoeden, verwijst naar het moment waarop het cannabiszaadje ontkiemt en zijn omhulsel afwerpt. Je kunt een goed zaadje herkennen aan de kleur en de textuur. Het moet hard en droog zijn en de kleur moet variëren van licht- tot donkerbruin. Een groen of wit zaadje zal niet ontkiemen. Onder optimale omstandigheden – vochtigheid, duisternis en warmte – zal het zaadje opengaan en ontkiemen.

cannabis zaad

Zodra het zaadje is geopend en de ontkieming is begonnen, kan het ontkiemende plantje in de grond worden geplaatst. De wortel zal in de grond zakken en de stengel zal omhoog groeien. Uit de stengel komen twee kleine blaadjes die het zonlicht opvangen dat de plant nodig heeft om te groeien. Deze fase duurt 5 tot 10 dagen en vereist 18 uur licht per dag.

Op een gegeven moment komt het eerste kenmerkende cannabisblad tevoorschijn en dan wordt de plant beschouwd als een jonge scheut, ook wel bekend als een “zaailing”.

PUBLICITE

Zaailingen

Jonge planten hebben bladeren die qua vorm lijken op de iconische cannabisbladeren, maar ze zijn nog niet geribbeld zoals deze. Ze beginnen met een enkele streep en ontwikkelen er dan meer en meer. Een volwassen plant heeft tussen de 5 en 7 strepen per blad. Sommige kunnen er meer hebben.

semis cannabis

Zaailingen zijn over het algemeen erg groen en hun wortels zijn klein, dus je moet oppassen dat je ze niet te veel water geeft, anders verdrinken ze. In dit stadium is de plant het meest kwetsbaar voor ziekten en schimmels. Dit stadium duurt 2 tot 3 weken en vereist ook 18 uur licht per dag.

Zodra de plant het juiste aantal strepen op de nieuwe bladeren heeft ontwikkeld, is dit het teken dat de plant in vegetatieve staat is gekomen.

PUBLICITE

De vegetatieve staat

De vegetatieve staat is de staat van de sterkste groei. De zaailingen zijn verhuisd van kleine potten naar grote potten en de wortels en bladeren ontwikkelen zich snel. De afstand tussen de knooppunten (het punt waarop de secundaire stengels zich scheiden van de hoofdstam) geeft het type cannabis aan dat gekweekt wordt: voor indica is de afstand klein en het gebladerte dichter, voor sativa liggen de knooppunten verder uit elkaar en is het gebladerte dunner.

cannabis sativa indica

In dit stadium kan de plant worden gemanipuleerd om de opbrengst te verhogen, wat bekend staat als training. Deze technieken, die gebruikt worden in de legale cannabisindustrie, bestaan uit het vasthouden van de plant in bepaalde posities om haar een bepaalde vorm te laten aannemen of het snoeien van bepaalde delen zodat de energie van de plant zich richt op de meer winstgevende delen. Sommigen gebruiken netten om de verschillende stengels van elkaar te scheiden zodat ze zich beter kunnen ontwikkelen. Strategisch bladeren verwijderen kan ook de bloemproductie maximaliseren.

Een veelgebruikte techniek in de indoorkweek wordt topping genoemd. Cannabis groeit van nature in de vorm van een dennenboom omdat deze vorm optimaal is voor het opvangen van zonlicht. Over het algemeen zijn de bloemen geconcentreerd in de top van de hoofdstengel, waar ze het meeste zonlicht ontvangen. De bloemen op de andere stengels zijn minder belangrijk. Bij toppen wordt de top van de hoofdstengel afgesneden om de plant te dwingen nieuwe stelen te ontwikkelen. Over het algemeen proberen binnenkwekers lage planten te ontwikkelen met meerdere stengels van dezelfde grootte, omdat het kunstlicht van bovenaf komt en niet van plaats verandert.

Deze fase duurt 3 tot 16 weken en vereist dagelijks 18 uur zonlicht en veel water en voedingsstoffen terwijl de plant groeit.

Bloei

De bloeifase is de laatste fase in de levenscyclus van de plant. Deze duurt 8 tot 11 weken en treedt op natuurlijke wijze op wanneer de dagen korter worden en de plant slechts ongeveer 12 uur licht per dag krijgt. In binnenkweek wordt deze vermindering in lichttijd kunstmatig gereproduceerd. In dit stadium verschijnen de harsachtige bloemen. Ze worden dan gedroogd voor consumptie.

De bloei maakt het mogelijk om mannelijke en vrouwelijke planten van elkaar te onderscheiden. Ze moeten van elkaar gescheiden worden om te voorkomen dat de vrouwelijke planten bestoven worden door de mannelijke planten, want zodra ze bestoven zijn, concentreren de vrouwelijke planten zich op het produceren van zaden.

mannelijke vrouwelijke cannabis bloemen

Als de eerste bloeiweken voorbij zijn, moet snoeien worden vermeden om stress en verstoring van de hormonen van de plant te voorkomen. Stokken kunnen ook nodig zijn om de plant te helpen het gewicht van de bloemen te dragen. Zodra de bloemen rijp zijn, is het tijd om te oogsten.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed