Connect with us

Woordenlijst cannabis

Oogst

De laatste fase van de kweek, wanneer de cannabisplant wordt geknipt.

PUBLICITE

Wanneer cannabis oogsten

Het oogsten van cannabis begint met het kennen van het juiste moment om te oogsten.

De witte stampers van vrouwelijke cannabisplanten worden bruin als het tijd is om te oogsten. Je kunt ook de trichomen onderzoeken en zien of deze kleverige, kristalachtige structuren amberkleurig zijn geworden.

Op het noordelijk halfrond is de beste tijd om buitenwiet te oogsten tussen oktober en november, hoewel de exacte timing per cultivar verschilt. Ervaren kwekers kiezen de exacte timing en het proces van het oogsten van marihuanaplanten om het gehalte aan tetrahydrocannabinolzuur (THCA) en cannabidiolzuur (CBDA) in de bloemen te maximaliseren, evenals het volledige terpenenprofiel.

Hoe oogst je cannabis

Zodra de cannabisplanten klaar zijn voor de oogst, wordt de plant bij de basis afgesneden, waarbij de bloemen zo min mogelijk worden aangeraakt om geen trichomen te verliezen, de thuisbasis van de cannabinoïden.

PUBLICITE

Na het knippen worden de planten meestal ondersteboven aan een draad gehangen en vervolgens 10 tot 14 dagen aan de lucht gedroogd in een omgeving met een lage luchtvochtigheid om schimmelvorming te voorkomen en de best mogelijke cannabisopbrengst te krijgen.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed