Connect with us

Cannabisverkoop in Oregon blijft dalen in 2023

Gepubliceerd

on

Cannabisverkoop in Oregon in 2023

De legale cannabisverkoop in Oregon daalde in 2023 voor het tweede jaar op rij, met een opmerkelijke afwijking van de recordaantallen van 2021, gestimuleerd door de Covid pandemie. Deze neerwaartse trend, in combinatie met stagnerende verkoopprijzen, geeft aanleiding tot een nadere beschouwing van de factoren die een rol spelen in de cannabismarkt van de staat.

PUBLICITE

De marktdynamiek begrijpen

De lancering van de adult-usecannabisindustrie in Oregon in 2015 bracht een golf van optimisme en snelle groei, aangewakkerd door een soepele regelgeving en een explosieve vraag. Met geen limiet op het aantal cannabislicenties en een relatief toegankelijk vergunningsproces, beleefde de industrie haar eerste bloei, een afspiegeling van de nationale golf aan het begin van de COVID-19 pandemie in 2020.

Maar zoals het Oregon Bureau of Economic Analysis uitlegde, leidde deze ongecontroleerde expansie uiteindelijk tot een fundamenteel onevenwicht tussen aanbod en vraag, met een overaanbod. Het resultaat? Dalende prijzen en een moeilijk landschap voor bedrijven die worstelen om winstgevend te blijven. Kortom, “lage prijzen maken het moeilijk voor bedrijven om winstgevend te blijven”.

De Cannabis Industry Alliance of Oregon erkent de dringende noodzaak om deze onbalans aan te pakken en pleit voor een permanent moratorium op nieuwe cannabisvergunningen. Een dergelijke maatregel is bedoeld om de problemen van overproductie en toegenomen concurrentie op de markt te verlichten. De effectiviteit van dergelijke interventies hangt echter af van bredere hervormingen in de regelgeving en beleidsinitiatieven.

Regelgeving en exportpotentieel

In een poging om de stress op de markt te verlichten, namen Oregon wetgevers een proactieve stap in 2019 door wetgeving aan te nemen die cannabisondernemers toestaat om hun producten te exporteren naar andere legale markten in de staat. Deze wetgeving hield een belofte in als een potentiële afzetmarkt voor overtollige voorraden en een manier om inkomstenstromen te diversifiëren. De uitvoering van het beleid blijft echter afhankelijk van federale goedkeuring, een symbool van de onderlinge verbondenheid van staats- en federale reguleringen over cannabiszaken in de VS.

PUBLICITE

Ondanks het wetgevende werk van de beleidsmakers van Oregon, is het gebrek aan substantiële cannabishervormingen op federaal niveau het grootste obstakel voor de implementatie van exportinitiatieven. Wat dat betreft hangt het lot van de cannabisindustrie in Oregon aan een zijden draadje, in afwachting van bredere wijzigingen in de regelgeving die nieuwe wegen zouden kunnen openen voor groei en duurzaamheid.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed España

Newsweed is het eerste Franse medium voor legaal en wereldwijd cannabisnieuws - © Newsweed