Connect with us

Costa Rica presenteert wetsvoorstel over zelfgekweekte cannabis

Gepubliceerd

on

Zelf cannabis kweken in Costa Rica
Volg ons op Facebook

De Costa Ricaanse partij Frente Amplio heeft een wetsvoorstel ingediend om de teelt van cannabis voor persoonlijk gebruik te legaliseren. Dit voorstel wijkt af van de huidige wetgeving, die dit soort activiteiten strikt verbiedt, zelfs voor persoonlijk gebruik. Met dit wetsvoorstel wil de Frente Amplio verschillende maatschappelijke problemen aanpakken en tegelijkertijd individuen een legale manier bieden om toegang te krijgen tot cannabis voor persoonlijk gebruik.

PUBLICITE

De activiteiten van de illegale markt indammen

De wetten die van kracht zijn in Costa Rica, in het bijzonder artikel 58 van de wet op verdovende middelen en psychotrope stoffen, hebben lange tijd obstakels opgeworpen voor cannabis consumenten die op zoek zijn naar een legale manier van toegang. Ariel Robles, een prominent lid van de partij Frente Amplio, benadrukt de noodzaak van deze legalisatie en benadrukt dat het de volksgezondheid, de mensenrechten en de veiligheid kan beschermen.

Het wetsvoorstel wil de bestaande wetgeving wijzigen om de thuisteelt van cannabis voor strikt persoonlijk gebruik door meerderjarige volwassenen mogelijk te maken. Op grond hiervan zouden individuen maximaal 20 vrouwelijke cannabis planten mogen kweken binnen de grenzen van hun privéwoning.

Overschrijding van deze limiet kan leiden tot boetes die in verhouding staan tot de overtreding, variërend van één tot vijf basissalarissen.

Tegelijkertijd roept de Frente Amplio op tot voorlichtingscampagnes door de relevante overheidsinstanties om het publiek voor te lichten over cannabis gebruik en de bijbehorende risico’s.

PUBLICITE

Een van de fundamentele principes van het voorstel van Frente Amplio is het terugdringen van illegale activiteiten op de cannabis markt. Door persoonlijke teelt te legaliseren, gelooft de partij dat individuen minder geneigd zullen zijn om zich in te laten met illegale bevoorradingsbronnen.

Voorstanders van het wetsvoorstel, die parallellen trekken met pogingen om cannabis te legaliseren in landen als Colombia, stellen dat een gereguleerde cannabis markt zal leiden tot een afname van criminele activiteiten in verband met de illegale cannabis handel.

Het wetsvoorstel werd op 15 februari ingediend en zal worden doorverwezen naar een wetgevende commissie voor studie en advies.

Het pleidooi van de Frente Amplio voor de legalisering van cannabis in Costa Rica staat niet op zichzelf. De partij heeft regelmatig haar steun uitgesproken voor bredere cannabishervormings initiatieven, wat duidt op een groeiend momentum voor verandering in het land. De milieucommissie van de wetgevende vergadering heeft al een negatief advies uitgebracht over hun wetsvoorstel (dossier 23.383) om het recreatieve gebruik van cannabis in Costa Rica te legaliseren.

PUBLICITE

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Geef een reactie

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed